1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 'O KALP BANA AİT' DEDİ, BAĞIŞLAMADI
'O KALP BANA AİT' DEDİ, BAĞIŞLAMADI

'O KALP BANA AİT' DEDİ, BAĞIŞLAMADI

Kız arkadaşı 'O kalp bana ait' dedi, gencin kalbi bağışlanmadı.

A+A-

Antalya'da 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin böbrek, karaciğer ve pankreasını ailesi tarafından bağışlandı. Doktorların kalbi de almak istemesi üzerine aile, gencin kız arkadaşının izin vermemesi üzerine kalbini bağışlamadı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir akrabasını hava limanına bıraktıktan sonra eve dönen Ahmet Berger (19), kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kazada ağır yaralanan Berger, hava ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 2 gün yoğun bakımda gözlem altında tutulan Berger'in beyin ölümü gerçekleşti. 

O KALP BANA AİT

Bunun üzerine harekete geçen Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, aileyle görüşerek organ bağışı bulunmaları konusunda teklifte bulundu. Ailenin ikna olması üzerine Berger'in annesi Fatma Berger ile baba Bayram Berger çocuklarının böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışladı. Doktorların, 'Kalbini de bağışlayacak mısınız?' sorusu üzerine anne Fatma Berger, "Oğlumun sevdiği kız kalbin bağışlanmasını istemiyor. 'O kalp bana ait' diyerek kalbi bağışlamamamızı rica etti. Bu nedenle kalbi bağışlamayacağız." diye cevap verdi. Berger'den alınan böbrekler, karaciğer ve pankreas başka hastalara nakledilmek üzere koruma altına alındı.

Organları bağışlanan Berger'in üniversite sınavlarına hazırlandığı öğrenildi. Berger'in tıp fakültesi okumak ve beyin cerrahı olmak istediği belirtildi.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.