1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O KIZIN ANNESİ BEN OLABİLİRİM
O KIZIN ANNESİ BEN OLABİLİRİM

O KIZIN ANNESİ BEN OLABİLİRİM

Minik Maria'nın annesi olduğunu söyleyen Bulgar kadına DNA testi

A+A-

Minik Maria'nın gerçek ailesinin bulunması için başlatılan dünya çapındaki çabalara Bulgaristan'dan yanıt geldi. Nikolaevo kentinde yaşayan sekiz çocuk annesi bir kadın, Maria'nın kendi kızı olabileceğini öne sürdü.

Sasha Ruseva isimlı kadın, Bulgar televizyonuna yaptığı açıklamasında Yunanistan'da çalıştığı 2009 Ocak ayında bir kız çocuk dünyaya getirdiğini ancak ülkesine dönerken çocuğunu yanında götüremediğini ve bebeği büyütmeye söz veren Roman bir aileye bıraktığını anlattı. "Geri dönüp çocuğumu almak istedim ama daha sonra iki kez daha doğum yaptım ve geri dönemedim" diyen Ruseva, çocuğu karşılığında kesinlikle para almadığını söyledi. Minik kızı televizyonlarda gördüğünden beri kendini kötü hissettiğini ve hiçbir şey yiyemediğini anlatan anne, "Arada büyük bir benzerlik var ama nasıl emin olabilirim ki" diye sordu.

Ruseva'nın bu açıklamaları, Maria'nın Yunanistan'da yanında kaldığı ailenin açıklamalarını destekliyor.

Ruseva'nın iddialarıyla ilkgili olarak resmi bir soruşturma başlatılırken, Ruseva'ya da DNA testi yapılacak. İddia doğru çıkarsa, Ruseva kızını yanına almak istediğini söyledi.

Yunanistan'da minik Maria'nın kendi anne-babası olmayan bir Roman çiftin yanında kaldığı anlaşılınca genel bir endişe havasına girilmiş ve İrlanda'da da bir komşudan gelen ihbarı değerlendiren polis, 7 yaşındaki minik bir kızı yanındaki anne-babaya benzemediği için ailenin yanından almıştı. Ancak yapılan DNA testleri, anne-babanın kızın kendi ebeveyneri olduğunu ortaya koymuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.