1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O KIZLARDAN HABER VAR!
O KIZLARDAN HABER VAR!

O KIZLARDAN HABER VAR!

O KIZLARDAN HABER VAR!

A+A-

Avustusya'dan kaçarak IŞİD'e katılan 17 ve 15 yaşındaki iki kızın ülkelerine dönmek istediği ifade edildi. "Cihat evliliği" yapan kızların hamile olduğu belirtiliyor.

Samra Kesinovic ve Sabina Selimovic isimli genç kızlar nisan ayında arkalarında  "Bizi aramaya kalkışmayın. Biz Allah'a hizmet ediyoruz ve  onun için ölürüz" notunu bırakarak Viyana'dan kaçmıştı. Suriye'ye ulaştıklarında IŞİD militanlarıyla "cihat evliliği" yaptığı açıklanan kızların şu anda hamile olduğu da gelen bilgiler arasında. Genç kızların uzun süre sonra ailelerine internet yoluyla ulaşarak, kaçtıkları için pişman olduklarını ve dönmek istediklerini söylediği belirtildi. Avusturya'da basılan Oesterreich gazetesine göre kızlar şu anda Rakka'da bulunuyor ve Çeçen IŞİD militanlarıyla evli. 

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Karl-Heinz Grundboeck yaptığı açıklamada "Kızların dönmesinin şu an için neredeyse 'imkansız' olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı. Şimdi herkes ülkelerinden kaçtıktan sonra dünya çapında ünlü olan Samra ve Sabina'nın geleceğini merak ediyor...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.