1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O KÖYDE TEHLİKE BÜYÜK!
O KÖYDE TEHLİKE BÜYÜK!

O KÖYDE TEHLİKE BÜYÜK!

650 nüfuslu köyde 20 kişi kanser!

A+A-

Yaklaşık 20 kişinin kanser hastası olduğu Akdeniz köyünün sakinleri, baz istasyonlarına karşı imza kampanyası başlatıyor:

Hakan Yıldırım

Bir taraftan musluklardan akan paslı sular, diğer yandan baz istasyonları, Akdeniz köyü sakinlerini ayağa kaldırdı. Kanser vakalarının arttığına dikkat çeken köy sakinleri, “Köyümüzde 20 kişi kanser tedavisi görüyor, genç yaşta hayatını kaybedenler oldu. Baz istasyonlarını kesinlikle istemiyoruz, söküp, götürsünler” diyerek, önümüzdeki günlerde bunun için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Köy muhtarı, Tarık Tarkan Bozalan da, yaklaşık 650 nüfuslu bir yerde kanser hastalıklarının artması nedeniyle köylülerin rahatsız olduğuna dikkat çekti.

Akdeniz köyünü ikahmet eden köylüler, musluklardan akan suları kullanamadıklarını belirtirken, ikinci bir dert olarak gördükleri baz istasyonlarının kaldırılması için hükümetten yardım istediklerini söylediler.

Akdeniz sakinleri “kim ne derse desin, köyümüzde kanser vakalarının artması bizler için önemli bir uyarıdır. Baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyoruz ve bunun için de mücadele vereceğiz”dediler.

İki bakan köyde

Akdeniz köyüne gide Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek  ile Eğitim Bakanı Özdemir Berova halkın sıkıntısını dinledi, en kısa sürede su sorununu  çözme sözü verdi.  

Muhtar Tarık Tarkan Bozalan’dan bilgi alan Çevre Bakanı Dinçyürek, su sorununun çözümü için bir hafta içinde projeyi Bakanlar Kurulu’na sunacağını söyledi. Konunun önümüzdeki hafta içinde Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilip onaylanmasını bekleyen köy muhtarı Bozalan “bu konunun son ana kadar takipçisi olacağız. Artık temiz suya kavuşmak istiyoruz”dedi.

Bakan Dinçyürek ve Berova’nın, köylerini ziyaret ederek sorunları dinlemesini memnuniyetle karşılayan köylüler, kısa sürede sonuç alınmasını bekliyorlar.

 

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.