1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O MU İÇKİYİ ÇALDI, İÇKİ Mİ ONDAN 2 YILINI ÇALDI...
O MU İÇKİYİ ÇALDI, İÇKİ Mİ ONDAN 2 YILINI ÇALDI...

O MU İÇKİYİ ÇALDI, İÇKİ Mİ ONDAN 2 YILINI ÇALDI...

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-
2 yıl hapis yatacak

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, serbest limandaki bir antreponun, çelik telden oluşan mühürünü demir kesme makasıyla kesip sirkat suçu işleyen 50 yaşındaki nakliyeci Şadan Mamali’yi yargılayarak, hapse mahkûm etti.

Mahkeme, sanık Şadan Mamali’yi, antrepodaki mührü, tasarrufundaki demir kesme makasıyla kesip 4 bin 872 TL değerindeki 84 şişe alkollü içkiyi sirkat ettiği ve konu içkilerin 36 şişesini satıp gelir elde ettiği için, 2 yıl hapse gönderdi.

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Üye Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı üye yargıç açıkladı.

Üye yargıç Mesut Mesutoğluları, 16 Mart 2013’te, sanığın, Gazimağusa Serbest Limanı’ndaki bir antreponun çelik telden oluşan mührünü kesip hasara uğrattığını ve antrepodaki 4 bin 872 TL değerindeki 84 şişe alkollü içkiyi sirkat edip, 36 şişesini satıp gelir elde ettiğini anlattı.
Sanığı oy birliğiyle suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıklayan üye yargıç Mesut Mesutoğlu, gün geçtikçe artan ve halkı huzursuz eden bu tip suçları işleyenlere caydırıcı ve ibret verici cezaların verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Hiç kimsenin Anayasa ile güvence altına alınan mülkiyet hakkını ihlal etmeye hakkı olmadığına vurgu yapan mahkeme, sanığı işlediği suçun vahametine göre cezalandırdı ve hatalı düşünce tarzıyla başkalarının ekonomik değerlerine el uzatan sanığı 2 yıl hapse mahkûm etti

Emare içkilerin de yasal sahibine verilmesine emir verildi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.