1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O MÜSLÜMAN GENCE...
O MÜSLÜMAN GENCE...

O MÜSLÜMAN GENCE...

15 Kişiyi buz dolabına saklayarak kurtarmıştı...

A+A-

Market baskınında 15 kişiyi kurtaran Malili Müslüman gence vatandaşlık verilecek.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris'te bir Yahudi marketine düzenlenen ve dört kişinin ölümüne yol açan silahlı baskında 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatlarını kurtaran Malili Müslüman gence vatandaşlık verileceğini açıkladı.


Lassana Bathily isimli Malili Müslüman gence vatandaşlık verilmesi için başlatılan ve kısa süre içinde 270 bin imzaya ulaşan kampanyanın ardından harekete geçen Cazeneuve, "acil süreç" başlatıldığını ve Malili gence vatandaşlık verileceğini duyurdu.
 
Yazılı bir açıklama yapan Cazeneuve, Malili Müslüman genci cesaretinden dolayı övdü ve 20 Ocak'ta kendisinin de hazır bulunacağı törenle vatandaşlıkla ilgili belgelerin verileceğini söyledi.
Rehine krizi sırasında gösterdiği cesaretten dolayı Cumhurbaşkanı François Hollande da telefonla arayarak Malili Müslüman genci tebrik etmişti.
Malili genç, saldırı sırasında 15 müşteriyi marketin altındaki depoya indirmiş ve buradaki büyük derin dondurucuda saklayarak hayatlarını kurtarmıştı.
Paris'te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly isimli saldırgan, 9 Ocak'ta Yahudilere ait bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda öldürülmüştü.

AA

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.