1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O ÖĞRETMENLER YARIN DA DERS YAPMAYACAK!
O ÖĞRETMENLER YARIN DA DERS YAPMAYACAK!

O ÖĞRETMENLER YARIN DA DERS YAPMAYACAK!

O ÖĞRETMENLER YARIN DA DERS YAPMAYACAK!

A+A-

KTÖS, ŞHT. ERTUĞRUL İLKOKULU’NDA DA GREV YAPACAK, YEDİKONUK VE GÖNYELİ İLKOKULU AİLE BİRLİKLERİNİN YAPACAĞI EYLEME DESTEK VERECEK 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Semen Saygun, yarın 27 okuldaki öğretmen eksikliğine farkındalık yaratmak adına Gönyeli İlkokulu ve Gülen Yüzler Anaokulu’ndaki uyarı grevlerinin devam edeceğini duyurdu.

Saygun yaptığı yazılı açıklamada, Öğretmenler Yasası çerçevesinde okul içerisindeki görev, hak ve sorumlulukların yerine getirilmesi için ve gerekli düzenlemenin yapılarak ders programlarının, ders dağılımlarının, ders çizelgelerinin hazırlanarak asılması için yarın 08.00-11.00 saatleri arasında Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda da uyarı grevi olacağını kaydetti.

Saygun ayrıca, yarın saat 11.00’de Yedikonuk İlkokulu ve Gönyeli İlkokulu Okul Aile Birlikleri’nin öğretmen eksikliğini dolayısı ile gerçekleştireceği eylemlere sendikalarının destek vereceğini ifade ederek, Gönyeli İlkokulu’ndaki grevin 11.20-12.40, Gülen Yüzler Anaokulu’nda ise 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti.

Eğitimdeki sorunların çözümü ile ilgili Eğitim Bakanlığı ile yürüttükleri görüşmeler sonucunda, bakanlık yetkilileri tarafından sorunun çözüleceğine dair “söz verilmesinin” yeterli olmadığını belirten Saygun, sorunlara çözüm üretilmesi ve somut adım atılmasının temel talepleri olduğunu vurguladı.

Saygun, temel talepleri gerçekleşinceye kadar mücadelelerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini duyurdu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.