1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O PROFESÖR TEMİNATLA SERBEST BIRAKILDI
O PROFESÖR TEMİNATLA SERBEST BIRAKILDI

O PROFESÖR TEMİNATLA SERBEST BIRAKILDI

Cinsel saldırı zanlısı öğretmen teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Gazimağusa’da bir üniversitede müzik bölüm başkanı olan ve 12.4.2019 tarihinde L.Ö isimli kız öğrencisinin yapmış olduğu şikayet üzerine cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlaması ile tutuklanan M.Ö teminat maksatları bakımından bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Şikâyetçi sayısı 7 oldu

Teminat duruşmasında olgularla ilgili tahkikat memuru Arif Toroslu mahkemede yemin altında şahadet verdi. Toroslu şahadetinde zanlı aleyhinde şikâyetçi sayısının 7 olduğunu belirterek, zanlının şu anda üniversite tarafından görevinden uzaklaştırıldığını, Eylül ayına kadar da çalışma izninin mevcut olduğunu aktardı. Zanlının vermiş olduğu ifade ile ilgili savcının sorduğu soruya ise Toroslu verdiği yanıtta zanlının 12.4.19 tarihinde gönüllü bir ifade verdiğini, ifadesinde müştekiyi elle tutup öptüğünü beyan ettiğini aktardı. Bundan sonraki tahkikatına zanlının etki etme olanağının olmadığını belirten Toroslu, zanlının davası görüşülünceye değin teminata bağlanmasını talep etti.

Daha sonra söz alan savunma avukatı Batu Sağlamer Torosluya sorular yöneterek şikâyetçilerin hangi tarihlerde şikâyetleri olduğunu ve eski ise niçin bu güne kadar beklediklerini sordu.  Ayrıca bölüm başkanlığı yarışında rakibi olan kişinin kendisine bir komplo kurmuş olma ihtimali ile ilgili soruşturma yapılmış mı diye sordu. Sağlamer son olarak zanlının mahkûm olmaması halinde okulundaki görevine devam edebilecek mi diye soru yönetti.

Tedirginlik yaşanması nedeniyle şikâyetler gündeme gelmedi

Savunma avukatının sorularına cevap veren Toroslu  7 şikayetin 2018 yılı Nisan, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında; diğer 3 şikayetin de 2019 yılı Ocak ve şubat aylarında, zanlının aleyhindeki bu son olayın da 11.4.19 tarihinde meydana geldiğini aktardı. Toroslu şahadetine devamla, bir şikâyetçinin Ocak ve Şubat 2019 ayı içerisinde zanlı tarafından 4 kez taciz edildiği konusunda şikâyeti olduğunu aktardı. Neden şikâyetçi olmadıkları konusunda soruya karşılık da zanlının bölüm başkanı olması nedeniyle öğrencilerin tedirgin olduklarını ve gelecekte derslerine etki etme olanağı olacağını düşünerek şikâyet etmediklerini beyan ettiklerini aktaran Toroslu zanlının mahkûm olmaması halinde okuluna dönmesinde bir sakınca olmadığı inancında olduğunu söyledi

Zanlı teminatla serbest

Olguları değerlendiren yargıç Umut İnan zanlının davası görüşülünceye kadar KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, 15000 TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 75000’ er TL şahsi kefalet imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispatı-vücut etmesi şartıyla serbest kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.