1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O PROGRAMLAR BİR GÜN SONRA KANAL SİM’DE YAYINLANACAK
O PROGRAMLAR BİR GÜN SONRA KANAL SİM’DE YAYINLANACAK

O PROGRAMLAR BİR GÜN SONRA KANAL SİM’DE YAYINLANACAK

O PROGRAMLAR BİR GÜN SONRA KANAL SİM’DE YAYINLANACAK

A+A-

RIK’TE İKİ DİLLİ YAYINLANAN PROGRAMLAR, BİR GÜN SONRA KANAL SİM’DE YAYINLANACAK

Televizyon kanalı Kanal SİM, bu aydan itibaren Rum devlet televizyonu RIK’in iki dilli programlarını, yayınlandıktan bir gün sonra kendi kanalında yayınlayacağını açıkladı.

Kanal SİM ile RIK arasında şubat ayında varılan mutabakat çerçevesinde, adanın her iki tarafından kültürel, tarihi, sosyal içerikli çekimler ve sohbetlerin yer aldığı “BİZ-EMEİS” ile “Aynı Gökyüzü Altında” isimli programlar, 14 Eylül’den itibaren RIK-2 televizyonunda gösterildikten bir gün sonra Kanal SİM’de ekrana gelecek.

Kanal SİM’den yapılan açıklamaya göre, RIK-2’de hafta içi her gün saat 19.00’da dönüşümlü olarak yayınlanacak söz konusu 2 program, 15 Eylül Salı gününden itibaren her gün 18.00’de ve 24.00’te Kanal SİM’de yayınlanacak.

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, Kıbrıs’ta çözüm sürecine katkı koymak için herkesin yapacak bir şeyi bulunduğunu, özellikle medyanın toplumlar arası diyalogda son derece kritik bir misyona sahip olduğuna işaret ederek, RIK ile yapılan işbirliğinin sürece pozitif katkı koyacağına inanç belirtti.

RIK ve diğer Rum televizyon kanallarıyla işbirliğini geliştirmek istediklerini kaydeden Sami Özuslu, özellikle iki dilde ortak yayınlar yapabilmenin önemine değindi. Özuslu, RIK ile başlatılan işbirliğinin bir tür ‘güven yaratıcı önlem’ olduğuna inandıklarını belirterek, liderlerin sürdürdüğü müzakere sürecine katkı yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.