1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. O SES TÜRKİYE YARIŞMACISININ BURNU KOPTU
O SES TÜRKİYE YARIŞMACISININ BURNU KOPTU

O SES TÜRKİYE YARIŞMACISININ BURNU KOPTU

O Ses Türkiye yarışmacısının burnu koptu.

A+A-

Çivili tasmalı bir köpeğin kendisine hamlesi sonucu müzisyen Aykut Durman’ın burnu koptu. Alnından alınan parçayla Durman’a yeni burun yapıldı. 2 yıl süren dava sonunda köpeğin sahibi beraat etti.

‘O Ses Türkiye’ yarışmacılarından müzisyen Aykut Durman (32), 21 Temmuz 2012 gecesi arkadaşlarıyla Taksim’e yemeğe gitti. Kafeden çıktıkları sırada kendisine doğru hamle yapan Rottweiler cinsi siyah bir köpeğin çivili tasması Durman’ın gözaltını parçalayarak burnunu kopardı. Tasmada bulunan burnun kopan parçasını yerine dikmek saatler sürdü ancak operasyon başarısız oldu. Doktoru, Durman’ın burnu için doku ve renk uyumu nedeniyle sadece alından deri alınabileceğini söyledi. Alnından alınan parça ile Durman’ın burnu ancak beşinci ameliyatla düzeltilebildi.

SAHİBİ: ‘TALİHSİZ BİR OLAY’

Yaşanan olay nedeniyle köpeğin sahibi Raif A. (45) hakkında taksirle yaralamaya neden olma suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. “Talihsiz bir olay” diye niteleyen Raif A. duruşmada olay günü köpeğin tasmalı bir şekilde yanında olduğunu, müştekinin köpeğin yanına doğru eğildiğini, köpeğin sevmek için boynuna sarıldığını, ancak boynundaki tasmanın takılması sonucu yaralandığını gördüğünü ifade etti.

7 SANİYEDE BURUN KOPTU

Güvenlik kameralarını izleyen bilirkişi, Durman’ın köpeğe doğru çömeldiğini ve yaklaşık 7 saniye o şekilde kaldığını, sonra ani bir hareketle dönüp içeri girip aynaya baktığını belirtti. Yargılama İstanbul 36’ncı Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Karar duruşmasında Aykut Durman’ın köpeğe yaklaşması sonucu hayvanın ürkmesi ile ani gelişen bir olay olduğunu değerlendirilerek sanığa olayda kusur atfedilemeyeceğini belirtildi. Mahkeme, sanık Raif A.’yı beraat etti.

Tasma yok ağızlık yok

AYKUT Durman karar hakkında şunları söyledi: “Kafe çıkışı köpekle karşı karşıya kaldık. Bana hamle yaptı. Her şey 4 saniye içinde oluverdi. Köpeğin tasması da. ağızlığı da yoktu. Ayrıca kullanılmaması gereken o çivili eğitim tasmasından vardı. Tasmada her çivi 7-8 santim. Kör olabilirdim. Orada benim yerimde bir çocuk da olsa ölebilirdi. Kazadan sonra 6 aylığına yurt dışına gittim. Çünkü çok zor şeylerdi yaşadıklarım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.