1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O TOPLANTI, İSTENMEYEN SONUÇLAR DOĞURABİLİR
O TOPLANTI, İSTENMEYEN SONUÇLAR DOĞURABİLİR

O TOPLANTI, İSTENMEYEN SONUÇLAR DOĞURABİLİR

O TOPLANTI, İSTENMEYEN SONUÇLAR DOĞURABİLİR

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) örgütlü sendikalar DAÜ-SEN ve DAÜ BİR-SEN, DAÜ Senatosu’nun, bir grup senatörün imzasıyla “Rektör atamasındaki son gelişmeler” konusunu ele almak üzere yarın olağanüstü toplantıya çağrıldığını, Vakıf Yöneticiler Kurulu henüz kararını vermemişken Senato’nun, tartışma yaratacak bazı kararlar almasının, istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini iddia etti.

Sendikaların Senato’nun geçen haziran ayında başlattığı rektör önerme sürecine, belli ilkeler ışığında itiraz ettiği hatırlatılan açıklamada, Senato tarafından Rektörlük önerme süreci başlatılmasının yasal zeminden yoksun olduğu ve etik olmadığını ileri sürüldü.

İki sendikanın ortak açıklamasında “Anlaşılan odur ki, yapılacak toplantıda Senato’dan, görev ve yetkilerini aşarak VYK’nın sorumluluk alanına müdahale etmesi talep edilecektir. Üniversitemizin kuruluş yasasında rektör belirleme süreci açık ve nettir. Rektör Senato’nun önerisi ve VYK’nın ataması ile belirlenir. Senato önerisini yapmıştır. Şu anda VYK’nın değerlendirme ve atama süreci yaşanmaktadır” denildi.

Yapılmak istenenin üniversiteyi yeni öğrencilerin kampüse gelmeye başladığı günlerde çatışma ortamına sürükleyebileceği öne sürülen açıklamada, böyle bir çatışma ve kaos ortamının yaratılmasından üniversitenin büyük zarar göreceği belirtildi.

Açıklamada, “Toplumumuza hizmet etmekle görevli olan Üniversitemizin geleceğini gözetip, günlük şahsi çıkarlara hizmet etmeyi reddedip hem halkımız hem de tüm çalışanlar için sonsuz değere sahip kurumumuzu bir çıkmaza, çatışmaların yaşanacağı bir ortama sürüklemekten özenle kaçınmak gerektiğini düşünüyor herkesi de bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyoruz” ifadelerine de yer verildi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.