1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O TV KAPATILDI
O TV KAPATILDI

O TV KAPATILDI

O TV KAPATILDI

A+A-

Başbakan Yorgancıoğlu ve ona bağlı YYK’nın görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmemeleri sonucu Kuzey Kıbrıs’ın ilk ve tek dini içerikli kanalı olan Sufi TV kapatıldı.

Star Kıbrıs Medya Grubu bünyesinde bulunan ve Yüzde yüz dini içerikli yayın yapan Sufi TV Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından kapatıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki izleyici kitlesinin haricinde Türkiye ve dünyada büyük bir izlenme oranı bulunan Sufi TV’nin RTÜK tarafından hiçbir yazılı açıklama yapmadan yayınlarına son vermesi tepkiyle karşılandı. Gerek Yayın Yüksek Kurulu, gerekse ilgili makamlar, Yaşanılan olay karşısında duyarsız ve ilgisiz kaldı.

GEREKÇE “HAKSIZ REKABET”

RTÜK’ün, şimdiye kadar hiçbir kapatma cezası almayan Sufi TV’nin Türkiye’de reklam pastasına girdiğini ve Türkiye’deki kanallara haksız rekabet yarattığı iddiasıyla kapatması ise dikkat çekti. Sufi TV’nin kapatılması, özelde Star Kıbrıs Medya Grubu’nu ilgilendiriyor gibi görünse de genelde tüm Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayınlarını sürdüren televizyon ve gazeteleri de ilgilendiriyor. Bugün Sufi TV’nin başına gelen elim olayın, yarın ülkemizde yayın yapan herhangi bir medya kuruluşunun başına gelmeyeceğinin garantisini hiç kimse veremiyor.
Yaşanılan bu olay karşısında Gerek Yayın Yüksek Kurulu, gerekse ilgili makamlarının duyarsız ve ilgisiz kalması, ”Yapacak bir şeyimiz yok” demesi ise dikkat çekiyor.

KKTC MEDYASI HİÇ BİR PAY ALAMIYOR

RTÜK’ün, Sufi TV’nin Türkiye’de reklam pastasına girdiğini ve Türkiye’deki kanallara haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle kapatması akıllarda soru işaretlerine yol açıyor. Ekonomistler, Türkiye’deki kanalların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde izlendiği ve reklamlarda yer alan ürünlerin KKTC’de de satışının olduğu göz önünde bulundurulduğunda hangisinin daha haksız rekabet yarattığı sorularını soruyorlar.
Ekonomi çevreleri ayrıca, Kuzey Kıbrıs’ta satılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nden yılda bir milyar doları aşan rakamlarla ithal edilen ürünlerin reklamlarından ülkemiz medyasının hiçbir pay almadığına işaret ederek, “Bu durumda RTÜK nasıl haksız rekabetten söz ediyor” diyorlar.

Televizyonlar Birliği, 3 yılı aşkın bir süredir dıştan haksız rekabet konusunu birçok defa hem geçmiş hem de şimdiki hükümetin gündemine taşımıştı. Ancak, hükümetlerin bu konudaki duyarsızlıkları sonunda, Sufi, TVnin kapatılmasına neden oldu.

Yaşanan bu olayın ardından, Televizyonlar birliği ve ülkemizde bulunan tüm medya kuruluşlarının önümüzdeki hafta bir konferans düzenleyeceği öğrenildi. Konferansın ana gündem maddesinin ise “Haksız rekabet” olacağı belirtildi.

TEPKİLER….

Sufi TV’nin kapatılmasının ardından gerek ülke içinden gerekse ülke dışından Star Kıbrıs Medya Grubu adeta telefon yağmuruna tutuldu. Arayanlar ve mesaj atanlar, üzgün olduklarını dile getirirken, desteklerini de belirttiler.

 

StarKıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.