1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O UÇAĞI BU KADIN MI DÜŞÜRDÜ?
O UÇAĞI BU KADIN MI DÜŞÜRDÜ?

O UÇAĞI BU KADIN MI DÜŞÜRDÜ?

O UÇAĞI BU KADIN MI DÜŞÜRDÜ?

A+A-

17 Temmuz'da Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçakla ilgili Rusya'dan yeni bir iddia ortaya atıldı.

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaparken Ukrayna ordusu ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar yaşanan Donetsk'te düşen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçakla ilgili Rusya'dan bir iddia ortaya atıldı. Uçağın düşmesi sonucu 298 kişi hayatını kaybetmiş ve kazanın ardından Batı ve Rusya birbirlerine suçlamalar yöneltmişti.

Daily Mail'de yer alan habere göre, uçağı Ukrayna tarafının düşürdüğünü iddia eden Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi, uçağa saldırının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öldürmek için milyarder oligark Ihor Kolomoyskyi'nin emriyle gerçekleştiğini öne sürdü. Gazete, Kolomoyskyi'nin, Putin'in uçağının özel uçağıyla gideceği rotayı belirlediğini ve Ukrayna ordusuna Rus liderin öldürülmesi için talimat verdiğini belirtti.

"KİMSE ONLARI ARAMIYOR"

Gazete, iddialarına kanıt olarak, MH17'yi takip eden Su-25 model savaş uçağının pilotu Dmitro Yakatsuts'un kazanın ardından hava trafik denetleyicisi Anna Petrenko'yla Dubai'ye gitmesini gösterdi. Petrenko'nun kaza anında Malezya Havayolları'na ait uçaktan sorumlu olduğu ifade edilirken, televizyon sunucusu Andrey Karaulov, "Kimse onları aramıyor. Bu, uçaktan sorumlu hava trafiği denetleyicisinin bir kazadan sonra acil olarak tatile gönderildiği dünyadaki ilk örnek. Hakkında soruşturma başlatılmadı bile. Bu 21'inci yüzyılın en büyük suçu ve çiftin nerede olduğu bilinmiyor" dedi. Olayla ilgili Rusya veya Ukrayna tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.