1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O UÇAĞIN GİZEMİ ASLA ÇÖZÜLEMEYEBİLİR!
O UÇAĞIN GİZEMİ ASLA ÇÖZÜLEMEYEBİLİR!

O UÇAĞIN GİZEMİ ASLA ÇÖZÜLEMEYEBİLİR!

Malezya uçağının gizemi asla çözülemeyebilir

A+A-

Uzmanlar, Malezya Havayolları uçağına ait karakutunun Hint Okyanusu'nun derinliklerinden çıkarılsa bile havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden birinin hiçbir zaman çözülemeyebileceğini söylüyor.

Malezya Havayolları'nın 8 Mart'ta kaybolan ve 239 kişi taşıyan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili her gün farklı bir bilgi geliyordu, ta ki düne kadar. Malezya Başbakanı Necib Razak dün basın mensuplarının karşısına geçip uçağın yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde sona erdiği bilgisine ulaştıklarını söyledi. Havayolu şirketi ise yolcu yakınlarına gönderdiği mesajda, sağ kurtulan kimsenin olmadığını varsaymak zorundayız dedi.

HALA SIR
Ancak uçağın nasıl Hint Okyanusu'na düştüğü, tam olarak yeri ve neden rotasının bu kadar uzağında olduğu bir sır olarak duruyor.

Bununla ilgili üç senaryo öne çıkıyor: Kaçırılma, pilotun sabotajı veya mürettebatı çaresiz bırakan bir kriz.

İNTİHAR MİSYONU
İngiliz Telegraph gazetesi soruşturmaya yakın isimlere dayanarak uçağın bir intihar misyonunu gerçekleştirdiği iddiasını ortaya attı. Buna göre uçakta bulunan ve havacılık konusunda tecrübe sahibi olan bir kişi, uçağı bilerek düşürmüştü.

O SORUNUN CEVABI HİÇ OLMAYABİLİR
Malezya makamları, uçağın içindeki bir kişi tarafından istemli olarak rotası dışına yönlendirdiği görüşünde. Ancak bunu kanıtlayacak bir bilgi henüz bulunmuyor. İngiliz uzmanlar ise uçağın karakutusu bulunsa bile neden rotasından binlerce kilometre uzakta seyrettiği sorusuna cevap alınamayabileceğini söylüyor.

KARAKUTU BULUNAMAYABİLİR
Öte yandan uçakların karakutularının yer bildirimini yapan bataryalar kısa sürede tükenebilir. Bu durumda karakutunun hiçbir zaman bulunamaması söz konusu olabilir bu da kazayla ilgili soruların cevaplanması konusunda umutları yok edebilir.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.