1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O ÜLKE ŞOKTA!ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR
O ÜLKE ŞOKTA!ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

O ÜLKE ŞOKTA!ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

7,8lik depremle 40 saniye sallandı

A+A-

Ülkenin kuzeybatı açıklarında meydana gelen deprem neredeyse tüm kentlerden hissedildi. Halk panik halde sokağa çıktı, evlere elektrik verilemiyor.

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesimi 7,8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssünün başkent Quito'ya 170 kilometre olan sarsıntının yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Başkan Yardımcısı Jorge Glas, yaklaşık 40 saniye süren depremde en az 77 kişinin öldüğünü, 500'den fazla insanın da yaralandığını açıkladı. Deprem sonrası, Pasifik Okyanusu'na kıyısı olan ülkede tsunami tehlikesine karşı uyarı yapıldı.

Depremde liman kenti Guayaquil'de en az bir ev ve üst geçidin çöktüğü bildiriliyor. Merkez üssüne yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki başkent Quito'da da sarsıntı hissedildi. Güçlü sarsıntı nedeniyle halk sokaklara çıktı ve birçok mahalleye elektrik verilemiyor.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de tsunami tehlikesine karşı halkı uyardı. Komşu ülke Peru'da da tsunami uyarısında bulunuldu. Ekvador, Güney Amerika'nın batısında, Pasifik okyanusu ile Kolombiya ve Peru arasında yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.