1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O ÜLKEDE KANLI GÜN!
O ÜLKEDE KANLI GÜN!

O ÜLKEDE KANLI GÜN!

Çok sayıda ölü var...

A+A-

Libya'nın başkentin'de çıkan olaylarda 25 kişinin öldüğü 80 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta günlerdir gerilim tırmanıyordu. Bugün gelen bilgilere göre Trablus'un güneyinde çıkan olaylarda 25 kişi hayatını kaybetti. Olaylarda 80 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

BM'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), şiddetli çatışmaların  yaşandığı Libya'nın başkenti Trablus çevresinde sivillerin tahliyesi için geçici  ateşkes çağrısında bulundu. 

Libya'daki BM İnsani Yardım Koordinatörü Maria Ribeiro, yaptığı yazılı  açıklamada, başkent Trablus etrafında tırmanışa geçen şiddetin 2 bin 800'den  fazla sivilin yerinden olmasına yol açtığını anımsattı.

Ribeiro, çatışmalar nedeniyle sivillere acil hizmetlerin  götürülemediğini ve elektrik hatlarının zarar gördüğünü ifade etti.

Tüm tarafların, uluslararası insan hakları hukukunun getirdiği  yükümlülükler doğrultusunda okullar, hastaneler ve kamu kuruşları da dahil  sivillerin ve sivil yapıların güvenliğini sağlaması gerektiğini belirten Ribeiro,  ayrıca sivillerin zarar gördüğü tüm bölgelere "engelsiz ve sürekli insani erişim"  çağrısında bulundu.

Ribeiro, acil durum hizmetlerinin sağlanması ve çatışma bölgelerindeki  yaralılar da dahil sivillerin güvenli şekilde tahliye edilmesi için taraflara  ateşkes çağrısı yaptı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA),  geçen hafta perşembe  General Halife Hafter'in ele geçirmek için saldırı başlattığı Libya'nın başkenti  Trablus'ta bazı çatışma bölgelerinde sivillerin "kapana kısıldığını" kaydetmişti.

Hafter Trablus'a saldırı başlatmıştı

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4  Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlattıklarını açıklamıştı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz  es-Serrac da "Başkomutan" sıfatıyla Genelkurmay Başkanlığına gönderdiği  talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri  Komutanlığını operasyonlar düzenlemekle görevlendirmişti.

Fayiz es-Serrac, General Halife Hafter'in siyasi anlaşmayı bozduğunu  ve bunun sert bir cevabı olacağını söylemişti.

UMH birlikleri, başkent Trablus'u ele geçirmek için perşembe günü  saldırı başlatan General Halife Hafter'e bağlı güçlere karşı operasyon  başlatmıştı.

Başkent çevresinde Hafter'e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında  şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.