1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O UYUŞTURUCU ARTIK YASAL!
O UYUŞTURUCU ARTIK YASAL!

O UYUŞTURUCU ARTIK YASAL!

Üstelik tezgahı bile açıldı!

A+A-

ABD'nin Washington eyaletinde ise yetişkinler tarafından alım ve satımı serbest hale geldi. Eyaletin en büyük şehri Seattle’da başsavcı Peter Holmes, kentin ilk ve şimdilik tek yasal marihuana satan dükkanı ‘Cannabis City’e gelerek 80 dolar karşılığında 4 gram marihuana aldı.

Aynı zamanda New York eyaletinde de marihuananın tıbbi amaçlı kullanımı yasal hale geldi.  Böylelikle ABD'de marihuananın tıbbi amaçlı kullanımı son birkaç yıl içinde 23 eyalette yasal hale gelirken, Colorado ve Washington eyaletinde de kabul edilen yasayla yetişkinler için kullanımına izin verildi.

New York Eyalet Senatosu'nda geçen ay kabul edilen, tıbbi amaçlı marihuana kullanımının serbest olmasına ilişkin “Merhametli Bakım Yasası” Eyalet Valisi Andrew Cuomo tarafından imzalandı.

Vali Cuomo, marihuananın tıbbi amaçlı satışına izin veren yasayla ilgili  yaptığı açıklamada, “Marihuananın insanlara yardımcı olacağı konusunda hiçbir şüphe yoktur. Bugün burada insanlara yardım için bulunuyoruz ve şayet tıbbi bir gelişme varsa, o zaman onu New Yorklulara getirdiğimizden emin olmak isteriz” ifadelerini kullandı.

New York'ta kabul edilen yasaya göre, doktorlara, reçetelerinde eyalet tarafından tanınan ciddi rahatsızlıkları olan hastalarına marihuana yazmalarına imkan veriliyor.

New York eyaletinde marihuananın tıbbi amaçlı satışının serbest olmasına rağmen, kullanımı için bir süre düzenlemenin yapılması beklenecek.

ABD'de eğlence amaçlı marihuana satışının serbest olduğu Washington'da ise 24 perakende satış noktasının satış lisansı aldığı, halka açık mağazalarda ise sınırlı oranda verileceği bildirildi.

 

WASHİNGTON DC, ALASKA, OREGON VE FLORIDA SIRADA
Tıbbi amaçlı marihuana kullanımının serbest olduğu 23 eyalet arasında New York'a komşu Connecticut ve New Jersey eyaleti de bulunuyor. Bunların arasına Florida eyaletinin de dahil olması bekleniyor.

Öte yandan Colorado ve Washington eyaletinden sonra Başkent Washington DC ile birlikte Alaska ve Oregon'ın da marihuananın yetişkinler tarafından satın alınmasına izin vermesi beklenen eyaletler olduğu belirtildi.

14 MİLYON ABD’Lİ DÜZENLİ OLARAK KULLANIYOR
ABD'de 1937 yılında federal suç olarak ilan edilen marihuanayı yasa dışı kullandığı iddiasıyla yaklaşık her yıl yüzbinlerce kişi gözaltına alınıyor. 658 bin 231 kişi marihuana bulundurmakla suçlanırken, 91 bin 593 kişi ise üretim, tedarik ve satışını yapmaktan hüküm giydi.

ABD'de alkol ve tütünden sonra en popüler eğlence amaçlı uyuşturucu olarak bilinen marihuananın yasallaşması için mücadele eden NORML kuruluşunun açıklamasında, 100 milyon Amerikalının bir kere de olsa marihuanayı kullandığı belirtildi.

25153505.jpg

ABD resmi kayıtlarında, geçen yıl 14 milyonu düzenli olmak üzere yaklaşık 25 milyon Amerikalının, marihuana kullandığı kaydedildi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.