1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "O 'YANARDÖNER' BİRİ..."
"O 'YANARDÖNER' BİRİ..."

"O 'YANARDÖNER' BİRİ..."

Böyle yanar döner birinin işe alınacağının duyulması tepkilere neden oldu

A+A-

CTP’de Karpaz bölgesindeki bazı örgütler, kamuya son yapılan istihdamlara tepki göstererek partiyle ilişkilerini askıya aldığını açıkladı.

Hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Karpaz bölgesindeki Derince ve Erenköy’deki örgütleri, kamuya son yapılan istihdamlara tepki gösterdi. Söz konusu örgütlerin partiyle ilişkilerini askıya alacağı iddia edildi.

Gelişme üzerine, Başbakan ve CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu dün Karpaz bölgesini ziyaret ederek partililerle görüşerek “sorunu” aşmaya çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, daha önce Kıb-Tek’te çalışan ve sirkat suçu olan birinin Kalkınma Bankası’nda işe alınacağı duyumu CTP örgütlerini harekete geçirdi.

Parti yönetimine “söz geçirmemekten” de şikayetçi olan örgütler, sirkat suçu olduğu öne sürülen birinin Kalkınma Bankası’nda işe alınacağı yönünde habere tepki göstererek, partiyle ilişkilere askıya aldığını duyurdu.

Söz konusu kişinin 2-3 yıl önce bölgede “3 hilali bayrakla gezdiğini, “yanardöner” biri olduğunu” savunan bazı partililer, “Bir yıl önce CTP’ye oy verdi ama yıllardır CTP’ye oy verenler dururken, böyle yanar döner birinin işe alınacağının duyulması tepkilere neden oldu” dedi.

“GÜÇLÜ KALE SARSILIYOR”

Bazı örgüt başkanları ise, konunun bilinçli olarak büyütülmeye ve bölgede CTP’de kaos yaratılmaya çalışıldığı görüşünü savundu.

Halkın Sesi’ne konuşan CTP Sipahi Örgüt Başkanı Murat Kırmızıyüz, bölgesinde bir sorun olmadığını ve her şeyin normal olduğunu ifade ederek, “bazılarının konuyu fırsata çevirme gayretinde olduğunu, köylerin ve köylülerin kullanılmaya çalışıldığını” söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu’nun dün bölgeyi ziyaret ederek, köylülerle konuştuğunu ve onların taleplerini dinlediğinin, her şeyin yolunda olduğunu anlatan Kırmızıyüz, seçim öncesi bölgede kaos yaratılmaya çalışıldığını savundu.

Söz konusu kişinin işe alınmadığını ve o kişiyle ilgili söylentileri kendisinin de duyduğunu, bunun bilinçli olarak yayıldığını aktaran Kırmızıyüz, “Seçim öncesi bir sarsıntı yapmak istiyorlar. Çünkü, Eroğlu’nun en güçlü kalelerinden biri sarsılıyor” ifadesini kullandı.

Kırmızıyüz, parti içi sorunları medya aracılığıyla değil, diyalog aracılığıyla çözmeden yana olduğunu da söyledi.

SUPHİ COŞKUN: “4 YILDA İNSAN YERİNE KONUYOR”

Konuyla ilgili olarak Halkın Sesi’ne konuşan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da,  partiyle ilişkilerini askıya aldığını açıklayan örgütler arasında, Dipkarpaz ve Sipahi örgütlerinin olmadığını belirterek, konunun bir kişinin işe alınacak olmasından kaynaklığını kaydetti.

Seçim ortamlarından bu gibi olayların çıkmasının normal olduğunu belirten Coşkun,  seçim esnasında herkesin, kızını oğlunu işe aldırmaya çalıştığını, insanların buna alıştırıldığını söyledi.

İnsanların 4 yılda “İnsan yerine konduğunu” ifade eden Suphi Coşkun , “İnsanlar da bir şeyler alsın diye 4 yılda bir saldırıyor. Maalesef ülkemizin siyaseti buna döndü, en tepedeki adam, hükümet halkı buna alıştırmışsa, bu halkın suçu değil, onlardadır suç” dedi.

“DOKUZA ÇEYREK KALA BAŞKALDIRMAM”

CTP’li örgütlerin partiyle ilişkileri askıya aldıklarını açıklamasını, seçim ortamında doğru bulmadığını da açıklayan Coşkun, “Eğer ben partiliysem, CTP’liysem, bu vatanı seven demokratsam dokuza çeyrek kala başkaldırmam” diyerek kararı doğru bulmadığını söyledi.

“DAHA ÖNCE ÜÇ HİLAL İLE GEZERDİ, BİR YIL ÖNCE GELDİ CTP’Lİ OLDU”

CTP Derince Bucak Başkanı Tekin Erdoğan da, Derince’de bir kişinin Kalkınma Bankası’nda işe alınacağı bilgisinin partililerin tepkine neden olduğunu, bu kişinin daha önce Kıb-Tek’te çalıştığını ve işten durdurulduğunu kaydetti.

Söz konusu kişinin sirkat suçu olduğunu, Kalkınma Bankası’ndakilerin bundan bilgisinin olmadığını kaydeden Tekin Erdoğan, şöyle konuştu:

“İşe alınmamış ama alınıyor gibi olunca tepki koydular. Daha önce üç hilal ile gezerdi, bir yıl önce geldi CTP’li oldu. CTP’ye oy verdi ama yıllarca CTP’ye oy veren insanlar işe giremiyor bu girecek olunca büyük tepki oldu.

Ayıca partiye karşı da büyük rahatsızlık var. Parti, örgütleri dinlemiyor. Partinin sistemi değişti. Eskiden ilçeyle örgütlerle hareket ederdi. Zaten dolmuştular, bunu da duyunca tam bardak doldu.”

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.