1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O yasa tasarısı komitede onaylandı
O yasa tasarısı komitede onaylandı

O yasa tasarısı komitede onaylandı

O yasa tasarısı komitede onaylandı

A+A-

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, HP Milletvekili Jale Refik Rogers başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, komite gündeminde bulunan “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Çıraklık ve Meslek Eğitimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, ilk olarak “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı, oybirliği ile onayladı ve Genel Kurul’a sevk etti.
Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın genel gerekçesi şöyle:

“Değiştirilmiş Şekliyle 47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasına tabi olan kamu çalışanlarının bir üst dereceye yükselebilmesi için halen hizmet gördüğü kadro görevinde ve bulunduğu derecede 7 yıl çalışmış olması; yapılacak yükselme sınavında ise en az 70 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, daha sonra, “Çıraklık ve Meslek Eğitimi (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü, komite, yasa tasarısı ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantısında ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Personel Dairesi, Merkez Bankası, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüş ve önerilerini sundu.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, HP Milletvekili Komite Başkanı Jale Refik Rogers, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, UBP Milletvekilleri Resmiye Eroğlu Canaltay ile Menteş Gündüz, CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli ve HP Milletvekili Hasan Topal katıldı.

BRTK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.