1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O YOLUN YAPIMI KARMAŞAYA DÖNDÜ!
O YOLUN YAPIMI KARMAŞAYA DÖNDÜ!

O YOLUN YAPIMI KARMAŞAYA DÖNDÜ!

Şimdiden bir yıl gecikme...

A+A-

Güzelyurt-Lefke Yolu ve Lefkoşa Çevre Yolu inşaatları, kamulaştırma ve altyapı sorunları nedeniyle durma noktasına geldi.

İşler durma noktasına geldi… Her iki yol inşaatını yapan GÜRSESLİ, AK-ELİ, NVS iş ortaklığı, devlet kurumlarının mevcut sorunları çözmede yeterli ve hızlı davranmadığı için işlerin durma noktasına geldiğini belirtti. Ortaklık, kamulaştırmalara karşı alınan ara emirleri, kamulaştırma bedellerinin ödenmemesi, altyapı çalışmalarına ayrılan kaynağın yatırılmaması ve yol güzergahları üzerinde hali arazide bulunan ağılların kaldırılmaması nedeniyle Maliye Bakanlığı ve İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı suçluyor.  

Güzelyurt - Lefke Yolu ve Lefkoşa Çevre Yolu’nun inşaatları, KKTC resmi kurumlarının mevcut sorunları çözmemesi nedeniyle durma noktasına geldi.
Lefkoşa Çevre Yolu, Güzelyurt - Lefke Yolu, Girne - Alsancak - Lapta, Bahçeler - Çayırova bölünmüş yollarının yapımını üstlenen GÜRSESLİ, AK-ELİ, NVS iş ortaklığının yürütmekte olduğu yol projelerinin 2016’nın sonunda bitmesi gerekiyor.
Tüm projelerin temeli 2013’te atılırken, sadece Lefkoşa Çevre Yolu ve Güzelyurt-Lefke Yolu'nun yapımına başlandı. Her iki projede de mal sahipleri tarafından alınan az sayıda ara emri bulunmasına rağmen, vatandaşların mallarını boşaltmaları için verilecek tazminatların henüz ödenmediği bu nedenle de bir evin boşaltılmadığını, bir ağıl ve bir seranın da kaldırılmadığı ifade edildi.
Firma yetkilileri, Güzelyurt - Lefke ve Lefkoşa Çevre Yolu güzergahının üzerinde bulunan elektrik direklerinin kaldırılması için kaynağın ayrıldığını ancak Maliye Bakanlığı’nın bu kaynağı KIB-TEK’e aktarmadığını öne sürüyor.


Sorunların çözümsüz kalmasının proje teslim tarihini geciktireceği, firmaların iş yapamadığı, bu nedenle de para alamadığı ve işçilerini ödeyemediği belirtildi. Firma yetkilileri, ertelemelerin uzaması halinde projelerden çekilmek zorunda kalacaklarını ifade etti.

Şimdiden bir yıl gecikme
   Firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2015’in sonunda tamamlanması gereken 17km uzunluğundaki Güzelyurt - Lefke Yolu, mevcut sorunların halledilmesinde “yeterli ve süratli” davranılmaması nedeniyle ancak 2016’nın sonuna doğru bitecek.
Gecikme nedeniyle Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), İçişleri Bakanlığına bağlı Kaymakamlık, Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Dairesi suçlanırken, firmanın elemanları ve iş makinelerinin iş verememe noktasına geldikleri ifade edildi.

18 Aralık’ta yatırılan kaynak henüz aktarılmadı
  Güzelyurt-Lefke ve Lefkoşa Çevre Yolu güzergahlarında bulunan ve yüksek gerilim hattı taşıyan direklerin kaldırılması için gereken kaynağın 18 Aralık 2014’te Maliye Bakanlığı’na yatırıldığı ancak bakanlığın söz konusu parayı KIB-TEK’e aktarmadığı kaydedildi.
GÜRSESLİ, AK-ELİ, NVS iş ortaklığının yaptığı yazılı açıklamada, “Müteahhit firmanın işini sözleşmede belirtilen sürede teslim edebilmesi için ivedilikle yukarıda bahsi geçen konuların ilgili kurumlarca çözümlenmesi gerekiyor” denildi.
Bu arada Güzelyurt Kaymakamlığı da, yolun güzergahındaki devlet arazisi üzerinde bulunan ağılları kaldırmakta yeterince hızlı davranmadığı için firma tarafından suçlandı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.