1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. OBAMA VE YELLEN KONUŞTU; ALTIN VE PETROL FIRLADI
OBAMA VE YELLEN KONUŞTU; ALTIN VE PETROL FIRLADI

OBAMA VE YELLEN KONUŞTU; ALTIN VE PETROL FIRLADI

Federal Reserv Başkanı Yellen ve ABd Başkanı Obama'nın açıklamalarının ardından altın ve petrol sıçradı

A+A-

ABD'nin iki önemli ismi Başkan Barack Obama'nın Irak'a hava saldırısı ile ilgili açıklamaları ve Fed Başkanı Yellen'ın borçlanma maliyetlerinin düşük kalacağına dair söylemleri ile birlikte altının onsu dün 1,322 doları kırdı; brent petrolün varili 115 doları aştı.

ABD Başkanı Obama, Irak'a sayıları 300'e kadar Amerikalı askeri danışman göndereceklerini ve Bağdat ile Kuzey Irak'ta ortak operasyon merkezleri oluşturacaklarını söyledi. Irak, dünyanın en büyük ikinci petrol üreticisi konumunda bulunuyor. Exxon Mobil ve BP ise bölgedeki çalışanlarını tahliye etmeye başladı.

Daha öncesinde ise Amerikan Merkez Bankası Fed'in Açık Piyasa Komitesi politika faizini yüzde 0'a yakın seviyede bıraktıklarını duyrumuş, ardından kameralar karşısına geçen Başkan Janet yellen ise borçlanma maliyetlerini kayda değer bir süre yüzde 0'a yakın tutacaklarını belirtmişti.

Tüm bu gelişmeler ile birlikte altının onsu dün yüzde 3'ten fazla yüksleişle 9 aydan bu yana en yüksek seviye olan 1,322 doları kırdı. Gümüş fiyatları da 13 haftanın en yüksek seviyesini gördü.

ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Ağustos vadeli brent petrolün varili ise dün 80 sent yükseliş ile Eylül ayından bu yana 115.06 dolara yükseldi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.