1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. OBAMA'DAN FLAŞ TÜRKİYE VE G-20 AÇIKLAMASI
OBAMA'DAN FLAŞ TÜRKİYE VE G-20 AÇIKLAMASI

OBAMA'DAN FLAŞ TÜRKİYE VE G-20 AÇIKLAMASI

Obama'dan flaş Türkiye ve G-20 açıklaması

A+A-

 

ABD Başkanı Barack Obama, G-20 Zirvesi sonrası açıklama yaptı. Obama, IŞİD ile mücadelede "güvenli veya uçuşa yasak bölge"nin "amaca zarar verici" olduğunu belirterek böylesi bir alan kurmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Antalya'daki G20 Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında, halen taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın durumu konusunda farklılıklar bulunduğunu belirterek, "Bizim görüşümüz hâlâ onun Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde" dedi.

Obama, ABD ordusunun istese Musul, Rakka ya da Ramadi'ye kadar girebileceğini ancak geçmişteki tecrübelerin tekrarlanmasından endişe ettiklerini söyledi.

"50 BİN ASKER GÖNDERDİK DİYELİM"

Obama, IŞİD tehdidine karşı Suriye'ye çok sayıda Amerikan askeri konuşlandırmanın "hata" olacağını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı, "Suriye'ye 50 bin asker gönderdik diyelim, Yemen ya da Libya'da bir saldırı olursa ne olacak" diye konuştu.



"GÜVENLİ BÖLGE" AÇIKLAMASI

Obama, IŞİD ile mücadelede "güvenli veya uçuşa yasak bölge"nin "amaca zarar verici" olduğunu belirterek, böylesi bir alan oluşturmanın saha operasyonu gerektireceğini söyledi.

Obama, Suriye’de IŞİD’e koalisyon güçleri olarak 8 bin hava saldırısı yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

“IŞİD’i yok ediyoruz. IŞİD’in geri çekileceğini gördük. IŞİD bugün Suriye ve Irak’ta daha az toprağa sahiptir. Bu kazanımların devam etmesi gerekirse daha fazla devletin katılımı gerekir. IŞİD’i Irak ve Suriye’de yenmek yeterli değildir. Türkiye, Lübnan, Ürdün devletleri şu anda inanılmaz büyük bir yük kaldırıyor. Bu ülkeleri mülteciler karşısında tek başına bırakamayız. Bütün ülkelerin güvenliğine önem veriyoruz. Suriyeliler de dahil olmak üzere daha fazla mülteci almaya devam ettikçe terör sorunlarının yanında mağdurlarda artıyor. Mültecilere kapılarımızı açmak zorundayız. Ama güvenliği de sağlamak zorundayız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.