1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OBAMA'NIN LİSTESİ!
OBAMA'NIN LİSTESİ!

OBAMA'NIN LİSTESİ!

Obama'nın listesinde Güney Kıbrıs'ta faaliyet gösteren

A+A-

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından yaşanan gelişmeler çerçevesinde ABD’nin, yaptırım uygulayacağı Rusların isimlerinden oluşan bir liste yayımladığı, söz konusu listede, Güney Kıbrıs’ta da faaliyet gösteren bir Rus işadamının da bulunduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Light Yaptırımlarla Savaş- Obama’nın Listesinde Rum Şirketli Rus” başlıklı haberinde Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasına ilişkin dünyadaki gelişmelere yer verdiği haberinde ABD’nin, yaptırımlar uygulayacağı Rusların listesinde, Güney Kıbrıs’a kayıtlı olan Gunvor şirketinin sahibi Genanti Timçenko’nun da bulunduğunu yazdı.

Rusya’nın da Rusya’ya girişlerini yasakladığı Amerikalı milletvekilleri ve senatörlerden oluşan bir liste yayımladığını yazan gazete AB liderlerinin, Rusya konusunu ele almak için bir araya geldiğini de anımsattı.

Simerini gazetesi ise “Hepsini Etrafında İstiyor- Putin Zengin Rusların Yeniden Vatanlarına Dönmesini İstiyor” başlıklı haberinde, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “yurt dışında faaliyet gösteren Rus şirketlerin, merkezlerinin Rusya olması gerektiği” şeklinde sık sık dile getirdiği siyasetin, etkilerinin Güney Kıbrıs’a ne olacağı veya etkisinin olup olmayacağının henüz hiç kimse tarafından bilinmediğine dikkati çekti.

Gazete Güney Kıbrıs’ta on binlerce Rus şirketin faaliyet gösterdiğini ayrıca Rusya ile Güney Kıbrıs arasında, çifte vergilendirmeden kaçınılmasına yönelik anlaşma bulunduğunu da anımsattı.

Habere göre Güney Kıbrıs-Rusya İşadamları Derneği Başkanı Evgenios Evgeniu, gazeteye yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin’in, bu açıklamasını ne kadar yasallaştıracağının beklenip görülmesi gerektiğini söyledi.

ANASTASİADİS

Politis gazetesine göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, AB zirvesi toplantısına girerken yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın, Rusya’ya karşı muhtemel tedbir alınmasındaki tutumunun sorulması üzerine Rusya konusunda tek başlarına karar vermek için küçük bir ülke olduklarını söyledi.   

Anastasiadis, ilk önce ilkelerin, ikinci olarak ise ekonomilerine etkisinin olmaması için yapılması gereken adımların göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

PARTİLERİN GÖRÜŞLERİ

Fileleftheros gazetesi Rum siyasi partilerin, Güney Kıbrıs ile Rusya ilişkilerine bağlı olarak Kırım konusunda çeşitli görüşler beyan ettiğini yazdı.

Habere göre DİSİ adına açıklama yapan Mihalis Sofokelus, Güney Kıbrıs’ın Ukrayna konusuna bağlı olarak ilkeler noktasında çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
 
Sofokleus, AB’nin sorunu kendisine yakışacak şekilde çözmesi gerektiğini de vurguladı.

EDEK ve Rum Vatandaşlık İttifakı ise yaptıkları açıklamada Rusya ile olan ilişkilerin korunması gerekliliğinden bahsetti.

EDEK açıklamasında ayrıca Kıbrıs sorunu ile Kırım olayının paralelleştirilmesini talihsizlik olarak nitelendirdi.

Rum Vatandaşlık İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas da, Rusya’ya karşı daha ileri yaptırımlar için ABD ve diğer ülkelerle özdeşleşmemesi için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e çağrıda bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.