1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. OBAMA'YA 'ÇEÇEN' TELEFONU
OBAMA'YA 'ÇEÇEN' TELEFONU

OBAMA'YA 'ÇEÇEN' TELEFONU

Putin'den Obama'ya 'Çeçen' telefonu

A+A-

3 kişinin öldüğü, 170'den fazla kişinin yaralandığı Boston maratonu saldırısının şüphelilerinin Çeçen kökenli çıkması sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla aradı. Putin, başsağlığı dileklerini iletti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Boston'daki trajik can kayıplarından dolayı Rus halkı adına başsağlığı dileklerini iletti.

Putin'e duygularından dolayı teşekkür eden ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin, Boston saldırısı sonrası dahil, terörle mücadelede Rusya'dan gördüğü yakın işbirliğini övdü.

Beyaz Saray'daki açıklamada, Obama ve Putin'in terörle mücadele ve güvenlik konularında aralarındaki işbirliğini bundan sonra da sürdürme yönünde mutabık kaldıkları belirtildi.

'TERÖRİSTİN MİLLİYETİ OLMAZ' 
Rusya Devlet Başkanı Putin'in basın sözcüsü Dmitry Peskov da, Boston maratonu saldırısını gerçekleştirenlerin iki Çeçen kardeş çıkması sonrası bir açıklama yaptı. Zanlıların Çeçen olduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Peskov, "Teröristlerin milliyeti olmaz, her ne olursa olsun cezalandırılması gerekir" dedi.

'BENİM TERÖRİSTİM, SENİN TERÖRİSTİN' 
Rusya'nın Soçi kentinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Çeçen'di, Çeçen değildi, Rusya'dandı veya Türkiye'dendi (çünkü teröristlerin en son Türkiye pasaportlarıyla çıkış yaptıkları söyleniyor) konularını soyutlayarak var olan gerçekten uzaklaşamayız. Size bu konuyla ilgili bir şey hatırlatmak istiyorum, 2000'li yıllarda Kuzey Kafkasya'da savaş olduğu zaman Putin defalarca, 'Benim teröristim, senin teröristin olmaz. Onları bu şekilde ayırt etmemeliyiz, hak ettikleri şekilde cezalandırmalıyız' demişti" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ntvmsnbc

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.