1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OCAK 2011 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER...
OCAK 2011 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER...

OCAK 2011 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER...

OCAK 2011 SONRASI GÖREVE BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER...

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), kamuda işe başlama ücretlerini düzenleyen yasanın yürürlüğe girdiği Ocak 2011’den sonra göreve başlayan öğretmenlerin, yarın, grev ve eylem yapacağını açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, kamuda işe başlama ücretlerini düşüren Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödenekleri’nin Düzenlenmesi Yasası ile öğretmenlerden tasarruf yapılmasını kabul etmediklerini belirtti.

Gökçebel, “Öğretmen, çalışma koşulları, geçim, gelecek kaygısı taşımadan kendisini mesleğine adayacak şartlar gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yarın 8:00 ile 13:00 saatleri arasındaki grev ve eyleme, 1 Ocak 2011’den sonra öğretmenlik görevine başlayanların katılması kararı aldıklarını belirten Gökçebel, eylem kapsamında saat 10:00’da KTOEÖS binası önünden bisiklet ve yaya olarak harekete geçilmesi, aynı saatlerde tüm okullarda bildiriler okunması ve öğretmenlerin siyah bant takmasının planlandığını belirtti.

Gökçebel, öğretmenin etkisiz, saygınlığı olmayan, açlık sınırında, ücretli köle; öğrencinin ise muhafazakâr, düşünemeyen, itaatkâr yapılmak istendiğini iddia etti.

Hükümetin öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm bulamadığını da savunan Gökçebel, bazı okulların temel eksiklikleri ile  öğretmen eksiğinin giderilmediğini, pek çok öğretmenin birden çok okulda görevlendirildiğini öne sürdü.

2008’den sonra mesleğe başlayan öğretmenlerin emeklilik yaşının arttığı, kadın öğretmenlerin yıpranma payının kaldırıldığı, emeklilik maaşının düşürüldüğü, 2011’den sonra öğretmenlik başlangıç maaşının yüzde 40 civarı aşağıya çekildiğine de  işaret eden Gökçebel, özelde veli ve öğrencilere genelde de tüm topluma, öğretmenlerin mücadelesine destek olma çağrısında bulundu.

Bilimsel, demokratik, çağdaş, parasız, herkese eşit, kamusal nitelikli bir eğitim için, ve bu  hizmeti veren öğretmenin statüsü için mücadelelerini yükselteceklerini de belirten Gökçebel, “Tüm bu amaçlar doğrultusunda, 13 Ekim 2014 Pazartesi 08.00-13.00 saatlerinde, 2011 Sonrasında atanan ve köle olmayı reddeden, öğretmenlerimiz grev ve eyleme çıkacak ve KTOEÖS merkez binasında toplanacaktır. Çift kadro olarak ataması yapılan ve yüzlerce kilometre uzaklıktaki okullarına gitmek için benzin parası bulamayan bu öğretmenlerimiz saat 10:00’da sendikamızdan bisikletleri ile ve yayan olarak  harekete başlayacaktır. Aynı saatte tüm okullarımızda bildirilerimiz okunup protesto için tüm öğretmenlerimiz siyah bant takacaktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.