1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O’DA BEKLİYOR!
O’DA BEKLİYOR!

O’DA BEKLİYOR!

3 yıldır kurtarılmayı bekliyor

A+A-

Gazimağusa’nın Palm Beach bölgesinde bulunan ve bundan 3 yıl önce şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan 'M-V Chrisdul' isimli yük gemisi yıllar geçmesine rağmen hala kurtarılmayı bekliyor. 

Tanzanya bandıralı “Chrisdul” isimli kuru yük gemisi, demirli bulunduğu Gazimağusa açıklarından şiddetli fırtınaya yakalanarak sahile sürüklenmiş ve çapanın kopması sonucu tutunamayarak karaya oturmuştu. 

Üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen geminin bir kez çalışmasına gidilmiş ancak kurtarılamamıştı. Gemi kurtarma operasyonunun başarısız olmasından itibaren Palm Beach bölgesindeki kara üzerinde durmakta ve çevre kirliliği yaratmaktadır. 

Maliyetinin tersane işlemleri dahil yaklaşık 150 bin dolara mal olacağı söylenirken, mal sahibiyle anlaşmazlıklar dolayısıyla gemi Gazimağusa’da kaderine terk edildi. 
'M-V Chrisdul' isimli yük gemisi yıllar içerisinde bakımı yapılmadı ve gemi eskidikçe ortaya görüntü kirliliği,denizi kirletmesi ve kayalara zarar vermesiyle kaldı. 

Gazimağusa Palm Beach bölgesinde çevreye ve doğaya zarar veren gemi önceki yıllarda özellikle adaya mülteci kaçakçılığı yapmak için kullanıldığı da bilinmektedir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.