1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖDEMELER ŞU AN YAPILAMAZ
ÖDEMELER ŞU AN YAPILAMAZ

ÖDEMELER ŞU AN YAPILAMAZ

ÖDEMELER ŞU AN YAPILAMAZ

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, görev süresindeki icraatları anlattı ve yeni hükümete mesaj verdi:

Yaz mevsiminin sevilen meyveleri arasında yer alan üzüm bu yıl ilaç kalıntılarına takıldı. Yaklaşık 50 ton üzümün ilaç kalıntılarının tespiti nedeniyle imha edilmesinin ardından üreticilerde sıkıntılı bir döneme girdi. Konuk olduğu Günaydın Ada programında üreticilerin yaşadığı sorunları ve ilaç kalıntılarına yönelik tartışmalara cevap veren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, 11 üreticinin ürününde kalıntıya rastlanıldığını söyledi.

16 TÜRÜN SADECE İKİSİNDE KALINTI VAR:
Bu üreticilerin kullanmış oldukları ilacın Avrupa Birliği normlarına uygun olduğunu belirten Dayıoğlu, kullanım şekli ve iklim şartlarından ötürü kalıntıların yok olma sürecinin uzayabileceğini belirtti. “Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda 16 türün sadece ikisinde kalıntı olduğunu gördük” diyen Dayıoğlu, aynı ilacın farklı bölgelerde farklı reaksiyonlar gösterdiğini vurguladı. Dayıoğlu; “Aynı ilacı Mehmetçik’te kullanan üreticimizin üzümünde kalıntı kalmamıştır”dedi. İlacın güneş doğmadan sabahın erken saatlerinde kullanılması gerektiğinin de belirtildiğini söyleyen Dayıoğlu; “Araştırmaları tamamlayacağız ve eğer üreticilerimiz kullanım şeklinin dışında bir şekilde hareket etmemişse gereğinin yapılması için elimizden geleni yapacağız”dedi.


ÖDEMELER ŞU AN YAPILAMAZ:
Narenciye üreticilerinin dört gözle beklediği ödemeler konusuna da değinen Dayıoğlu, bu dönemde ödeme yapmanın mümkün olamayacağını belirterek gerekçesini de anlattı. Dayıoğlu; “Üreticilerimiz ürünlerini Cypfruvex’e vermiştir orada da Maliye Bakanlığı nezdinde bir araştırma sürmektedir ve o araştırma sadece bizim görev süremizde tamamlanabilecek bir araştırma değildir. 4 yıllık bir sürecin tüm hesapları inceleniyor. Bu tamamlanmadan ödeme yapılamaz”dedi. Benzer durumun hayvan üreticileri için de geçerli olduğunu ifade eden Dayıoğlu, bir önceki hükümetin bütçenin büyük bir kısmını tüketmiş olmasının da bir başka etken olduğunu vurguladı.


YENİ HÜKÜMETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ:
Görevde bulundukları süre içerisinde önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Dayıoğlu, kendilerinden sonraki hükümete ne gibi bir ortam bırakacakları sorusuna da şu yanıtı verdi: “Bizden sonraki hükümete en önemli olarak ki tüzük çalışması hemen hemen bitmiştir, bundan sonra üreticilerimiz ürünlerine kullanacakları ilaçları reçeteyle alacaklardır. Artık sorgulayarak bu ilaçlar verilecektir ve zirai ilaçlar reçeteyle alınacaktır ki bu kalıntı gibi sorunlar yaşanmasın. Bir diğer konu da artık bu ülkeye ülkemizde üretilen ürünler geliyorsa buna belirli bir sınırlandırılmanın getirilmesine yöneliktir. Yeni dönemde süt için de bir borsa vardır bunun hacminin büyümesi için de süt ürünleri imalatçılarının tüzüğü değişmelidir. Biz bu adımları attık uygulanması konusunda da takipçi olacağız.”

BAŞKAN PAZARTESİ’YE DEK SÜRE İSTEDİ:
Partisinin seçimden aldığı sonuçları da değerlendiren Dayıoğlu, TDP’nin aldığı sonucun bir başarısızlık olarak adlandırılamayacağını ifade etti. Dayıoğlu, Genel Başkan Çakıcı’nın başkanlığı bırakıp bırakmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtladı. Genel Başkan Çakıcı’nın kendisini değerlendirmeye aldığını ve Pazartesi gününe kadar süre istediğini belirten Dayıoğlu; “Sayın Çakıcı, Pazartesi'ye kadar süre istedi bizlerden kendisini değerlendiriyor... Karar kendisinindir”dedi.

Starkıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.