1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖDENMEYEN HER AY İÇİN FAİZ ARTIYOR”
“ÖDENMEYEN HER AY İÇİN FAİZ ARTIYOR”

“ÖDENMEYEN HER AY İÇİN FAİZ ARTIYOR”

Lefkoşa Türk Belediyesi, denetimlerde 48 konut ve 19 işyerini daha kayıt altına aldığını açıkladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi, denetimlerde 48 konut ve 19 işyerini daha kayıt altına aldığını açıkladı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, belediye hudutları dahilinde denetimlerini sürdüren Emlak Şubesi ekipleri, sokak bazında yaptıkları tarama ve tespit çalışmaları neticesinde kaydı bulunmayan yerlerin tespitini yapmaya devam ediyor.

Denetimler sonucunda 19 bin metrekareye denk gelen 48 konut ve 19 işyeri kayıt altına alındı ve borçları ile ilgili olarak bu yerler faturalandırıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), açıklamasında ayrıca, emlak vergileri ikinci taksidinin son ödeme günü olan 30 Eylül 2013’ü beklemeden ödeme yapılabileceğini belirtti.

LTB Emlak Şubesi’nden yapılan açıklamada, vatandaşların mal satışı veya devir işlemlerinde mutlaka belediyeye bildirim yapması ve emlak vergisini ödemesi zorunluluğuna dikkat çekilirken, bu konuda vatandaşların ileride yüksek bir emlak vergi borcu ile karşılaşma riskinden uzak durması istendi.

Açıklamada ayrıca yeni biten inşaatların veya açılan işyerlerinin de LTB Emlak Şubesi’ne beyan edilmesinin yasal bir zorunluluk olduğu hatırlatıldı.

“ÖDENMEYEN HER AY İÇİN FAİZ ARTIYOR”

LTB Emlak Şubesi’nden yapılan açıklamada, vatandaştan geçmiş dönem borçları konusunda da duyarlı olması istenirken, bu borçların ödenmesine özen gösterilmesi, çünkü faiz oranının ödenmeyen her ay içerisinde arttığına vurgu yapıldı.

Şubeden yapılan açıklamada ayrıca 2013 yılı emlak vergisi tahakkukunun 4 milyon 678 bin TL olduğu, geçmiş yılların da bakiyesinin eklenmesi ile bu rakamın 8 milyon 313 bin TL’yi bulduğu ifade edilirken, ancak şu an itibarı ile 3 milyon 157 bin TL’lik tahsilat yapıldığı bilgisi verildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.