1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MEZUNLARI DİPLOMALARINI ANKARA'DA ALDI
ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MEZUNLARI DİPLOMALARINI ANKARA'DA ALDI

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSU MEZUNLARI DİPLOMALARINI ANKARA'DA ALDI

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu mezunları, ODTÜ Ankara Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldı.

A+A-

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu mezunları, ODTÜ Ankara Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenle diplomalarını aldı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan yapılan açıklamaya göre, geleneksel kortej yürüyüşüyle başlayan törende, Ankara, Erdemli ve Kuzey Kıbrıs Kampuslarında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu toplam 3 bin 127 öğrenciye diplomaları verildi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, törende yaptığı konuşmada, ODTÜ’nün eğitim, araştırma ve sanayi alanlarına artan katkılarının, ulusal sınırların içinde ve dışında yapılan değerlendirme sonuçlarına da yansıdığını söyledi. Dünya sıralamalarında üniversitenin konumunun sürekli yükseldiğine işaret eden Acar, İngiliz Times Higher Education kuruluşu tarafından ilan edilen ‘En Saygın 100 Dünya Üniversitesi’nin bu yılki listesinde ODTÜ’nün Türkiye’yi temsil eden tek üniversite olduğunu belirtti.

ODTÜ’nün yurt içi değerlendirmelerde de benzer sonuçlar aldığını ve bu yıl TÜBİTAK ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite” sıralamasında Türkiye’nin en başarılı üniversitesi olduğunu hatırlatan Acar, “Bu yıl eğitim sektörünün ilk kez dahil edildiği ‘Türkiye İtibar Endeksi’ sonuçları da ODTÜ’nün kamuoyunda ülkenin ‘en itibarlı eğitim kurumu’ olarak görüldüğünü tescil etmektedir’ dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.