1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ’NDE ODTÜ GÜNÜ
ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ’NDE ODTÜ GÜNÜ

ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ’NDE ODTÜ GÜNÜ

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl

A+A-

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, geleneksel ODTÜ Günü’nü geçtiğimiz akşam Kültür ve Kongre Merkezi’nde kutladı.

Geceye öğrenci yakınları, kampus çalışanları, öğrenciler ve 2013-2014 Akademik Yılı mezun adayları ile bölge halkı katıldı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl dokuzuncusu kutlanan ODTÜ Günü programı Mustafa Kemal Atatürk ve Soma’da hayatını kaybeden 301 maden emekçisi anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından kampus tanıtım filminin izlenmesi ile başladı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Yönetim Kurulu Başkanı ve Kampus Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer’in açılış konuşmasının ardından ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Turgut Tümer, öğrencilere seslendiği konuşmasında “Öğrenmeye açık, bilgi kaynaklarına ulaşabilen ve bilgiyi özümseyebilen, çalışma disiplini edinmiş, iletişim becerileri gelişmiş, özgüveni yüksek bireyler olarak başarılı bir kariyer sizleri bekliyor” dedi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise Soma’da yaşanan facianın geride bıraktığı izlerden bahsederek “insana ve doğaya değer veren, sürdürülebilir kalkınma ilke ve politikalarının toplumda yerleşmesi için üniversitelerin de sorumlulukları bulunduğunu” söyledi.

İyi vatandaş yetiştirmeye katkı sağlamanın görevleri olduğunu vurgulayan Acar, “Toplumda sürdürülebilir kalkınma, refah, huzur ve barış, bu sorumluluğa ve değerlere sahip, iyi yetişmiş insanların liderliği ile mümkün olabilir” dedi.

Konuşmalar sonrasında Dr. Aydın Tiryaki’nin hazırladığı “ODTÜ’den Başarı Haberleri 2013-2014” isimli sunum izlendi ve sanatçı Rüya Taner resital verdi.

Daha sonra mezun adaylarında bazıları da konuşmalar yaptı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.