1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖDÜL TÖRENİ
ÖDÜL TÖRENİ

ÖDÜL TÖRENİ

Toplumsal Direniş Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu sabah yapılanMukavemet Yol Koşusunun ödül töreni TMT Mücahitler Derneği binasında gerçekleştirildi.

A+A-

MUKAVEMET YOL KOŞUSU ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Toplumsal Direniş Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu sabah yapılanMukavemet Yol Koşusunun ödül töreni TMT Mücahitler Derneği binasında gerçekleştirildi.

Boğazköy’de saat 08.00’de başlayan ve TMT Mücahitler Derneği binası önünde son bulan 16 kilometrelik koşuda, Ferdi sıralamada 1. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hakan Tazegül, 2. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuncay Yıldırım, 3. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Yusuf Gökalp oldu.

Ferdi sıralamada ödülleri Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun tarafından verildi.

Takım sıralamasında ise, 1. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı “A” takımı, 2. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı “B” takımı, 3. ise Yakın Doğu Üniversitesi takımı oldu.

Takımlara ödülleri  Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı tarafından verildi.

Master sıralamasında, 1. Osman Atakan 2. Bekir Bora, 3. Aysın Özkaya geldi.

Masterlere ise ödülleri DP-UG Milletvekili Zorlu Töre tarafından verildi.

ÖDÜL TÖRENİ

TMT Mücahitler Derneği binasında saat 10.15’te saygı duruşuyla başlayan ödül töreninde, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, GKK Komutanı Tümgeneral Baki Kavun birer konuşma yaptı.

Törene, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Mehmet Soğancı, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim, DP-UG Milletvekili Zorlu Töre, askeri erkan, Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, TMT Mücahitler Derneği ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

BORA

Törende ilk sözü alan TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, bugün üç önemli olayı kutladıklarını dile getirerek, bugünlere gelmenin hiç de kolay olmadığını söyledi.

Kıbrıs Türk halkının çok zor günler yaşadığına dikkat çeken Bora, Anavatanın desteğiyle barış ve huzur içinde yaşandığını kaydetti.

EOKA’nın Kıbrıs’ı baştan başa kana buladığını dile getiren Bora, Kıbrıs Türk halkını savunmak ve korumak adına TMT’nin kurulduğunu kaydetti. 11 yıl Kıbrıs Türk halkının kan kustuğunu söyleyen Bora, “Kıbrıs Türk halkına her türlü insafsızlığı yaptılar. Kıbrıs Türk halkının yaşama özgürlüğünü elinden almak istediler.1974 Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra Kıbrıs Türk halkı bir katliamdan kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

Bora, Türk askerinin adada bulunmasıyla Kıbrıs Türk halkına bundan sonra hiç kimsenin zarar veremeyeceğini vurguladı.

KAVUN

Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun ise, bugünün Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 37’incı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 55’inci kuruluş yıldönümü; Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin de 442’inci yıl dönümü olduğunu söyleyerek 1 Ağustos’un Kıbrıslı Türkler için önemine vurgu yaptı.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kıbrıslı Türklerin güven ve huzur içerisinde yaşaması için canları pahasına mücadele edeceklerini söyleyen Kavun, bu anlamalı günde şehitleri ve gazileri saygıyla andıklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.