1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OĞLUMU ASKERE GÖNDERDİM KÖR OLDU!
OĞLUMU ASKERE GÖNDERDİM KÖR OLDU!

OĞLUMU ASKERE GÖNDERDİM KÖR OLDU!

18 yaşında hayatı değişti... Askerlik görevini yapmakta olduğu Gülseren’de;

A+A-

“Dilenci gibi yaşıyorum”

Aynı bölükte görev yaptığı çocukluk arkadaşı tarafından başından vurulduktan sonra görme yetisini kaybeden 23 yaşındaki Erkay Yıldız çaresizliğine isyan etti.

Askerlik görevini yapmakta olduğu Gülseren’de 2010 yılında arkadaşı tarafından başından vurularak görme yeteneğini kaybeden Erkay Yıldız, çaresizliğine isyan etti.

Bir anda dünyası değişen Erkay, 5 yıldır görmüyor, annesine muhtaç yaşıyor. Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle borç batağına saplanan ailenin aldığı maaş borçlara kesiliyor. Anne ve oğul günü birlik karınlarını doyuruyor, komşuların yardımı ile evde tencere kaynıyor.

18 yaşında hayatı değişen Erkay Yıldız’ın bir ameliyat olma şansı kaldı, Doktorlar bu ameliyatla Erkay’ın yeniden görme şansının olduğunu açıkladı. Ameliyat için gerekli para 35 Bin TL.

 

Erkay Yıldız: Uyuşturucu çekti kafama sıktı

Aynı yerde büyüdüğü çocukluk arkadaşının bir anlık öfkesi sonucu başına kurşun sıkan Uğurcan Bük’ün 5 yıldır yargılanmadığını ve sürekli başka suçlarla gündeme geldiğini ifade eden Yıldız,  hayatını karartanın neden yargılanmadığını merak ediyor.

Yürümek için bile annesine muhtaç olduğunu ifade eden Erkay Yıldız, yaşıtları gibi çalışıp evlenmek istediğini belirtti.

Gözlerinin açılması için otuz beş bin TL’ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Erkay Yıldız,” Askere gittim gözlerimi kaybettim, devletten tek istediğim bana yardım etsin” şeklinde konuştu. İki gözünü de başından vurulduktan sonra kaybeden Erkay Yıldız, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor, biri olmadan sokağa çıkamıyor. Yıldız gözlerini kaybettikten sonra eve kapandığını ve psikolojisinin bozulduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Çocukluk arkadaşımla aynı bölükte görev yapmaya başladık. Uyuşturucuyu çekti geldi benim kafama sıktı. Daha 5 aylık 10 günlük askerdim elime askerliğe yetersiz diye kâğıt verip beni terhis ettiler. Bir anda hayatım değişti, ihtiyaçlarımı karşılamak için dileniyorum psikolojim bozuldu. 5 yıldır hayatım karardı, kimse kapımı çalıp senin için ne yapabiliriz diye sormuyor. Ben doğuştan kör değilim askere gittim ve bu hale geldim 5 yıldır kapkaranlık bir dünyada yaşıyorum. Ben gözlerimi istiyorum 23 yaşındayım yürümek için annemin elini tutuyorum.”

İlaçlarını alamayacak durumda

Devletten özürlü maaşı alan Erkay Yıldız’ın maaşı ameliyat olmak için bankalardan çektiği kredi borçlarına kesiliyor. Annesi ile zor günler geçiren Yıldız, maddi imkânsızlıklar içinde zor günler geçiriyor. Gözleri için kullandığı ilaçları bile alamayacak durumda olan aile borçlanarak ilaçları temin ediyor.

aile.jpg

 

Sevda Uçar: Oğlumu askere gönderdim kör oldu

Oğlunun gözlerinin kaybetmesi ile 5yıldır sesini duyurmaya çalışan Sevda Uçar, çaldığı tüm kapıların yüzüne kapandığını söyledi. Kimseden ne iş nede para istediklerini kaydeden Uçar, “Oğlumun yeniden görebilmesi için 35 Bin TL’ye ihtiyaç vardır. 2010 yılında başından vurularak, gözlerini kaybetti, ben çalışmıyorum ek bir gelirimiz yok kimse ne yaşadığımızı bilmiyor.

Ben gözümden sakındığım çocuğumu askere gönderdim kör olarak bana geri gönderdiler. Güvenlik Kuvvetlerinin bize yaptığı tek iyilik yaşanılan bu olayın ardından Erkay’ı GATA’ YA kaldırdılar. Yıllardır nasıl tedavi olacak diye kendimi kemirip durdum, ameliyatları için bir dünya borçlandık. Oğlumun kör olmasına neden olan Uğurcan Bük, 5 yıldır yargılanamıyor ve sürekli ismi değişik suçlarla gündeme geliyor. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan nasıl olurda bir insan hala elini kolunu sokakta sallayarak gezebiliyor” dedi.

“Bizi sefalete sürüklediler”   

Yıllar önce eşinden boşanan ve 2 oğluna kendi imkânları ile bakabilen anne Sevda Uçar, KKTC’deki hiçbir yetkilinin kendisine kapısını açmadığını iddia ederek her gittikleri kapıdan kovulduklarını şu şekilde aktardı: “Oğlumun gözlerinin açılması için doktorlar 35 Bin TL diyor. Oğlumun iki gözü kör oldu, hem de hiç yere bizi resmen sefalete sürüklediler. Bir oğlum daha var Güvenlik Kuvvetleri hangi yüzle bana oğlunu askere çağırıyoruz diye kâğıt gönderecek? Asla askere yollamayacağım ne olacaksa olsun. Türkiyede’ki kanallara çıkıp oğlumun ameliyat parası için dileneceğim, ben çocuğumun daha fazla acı çekmesine dayanamıyorum.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum