1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN HASTANEYE GİDEN BABA TEKME TOKAT DAYAK YEDİ
OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN HASTANEYE GİDEN BABA TEKME TOKAT DAYAK YEDİ

OĞLUNUN TEDAVİSİ İÇİN HASTANEYE GİDEN BABA TEKME TOKAT DAYAK YEDİ

Hastanede yaşanan skandal durum ve insanlık ayıbı!

A+A-

Kolu kırık oğlunu tedavi amacıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götüren ve kendisinden talep edilen 15 TL muayene ücretini ödeyemeyen Ahmet Soyal’ı, tekme tokat döven hastane görevlisi E.A. hakkında soruşturma açıldı.

Gazetede yer alan manşet haber sonrasında E.A.’yı sorgulayan Gazimağusa Devlet Hastanesi yönetimi, hazırlanan raporun Sağlık Bakanlığı’na gönderileceğini belirtti. Hastane yönetimi ayrıca, E.A.’yı bir başka görev verdi.

Ahmet Soyal ise, gazetenin dünkü manşet haberi sonrasında yeniden hastaneye gittiğini ve kendisine gereken ilginin gösterildiğini, kolu kırık çocuğu, 10 yaşındaki Erim’in de doktorlar tarafından kontrol edildiğini söyledi. Soyal “ülkemiz ciddi bir ekonomik krizden geçerken benim gibi 15 TL hastane ücretini ödeyemeyecek birçok insan vardır. Bu gibi durumlarda devletin herkese yardım elini uzatması ve hastane kapılarından geri çevirmemesi gerekir”dedi.

Sayal, önceki gün yaşananlara 10 yaşındaki çocuğunun da üzüldüğünü belirterek “parasız olanlara bu şekilde üzücü saldırılar yapılmamalı” şeklinde konuştu.

Üretici: Başka bir servise kaydırdık

Konuyla ilgili olarak Gazimağusa Devlet Hastahanesi Baş Hekimi Dr. Aykut Üretici, hastahanenin güvenlik kameralarının incelendiğini ve görgü tanıklarından elde edilen bilgiler ışığında da olayın tespit edildiğini söyledi.

Birkaç gün içerisinde gerekli raporları hazırlayıp Sağlık Bakanlığına göndereceklerini söyleyen Üretici, oluşturulacak komitenin E.A. hakkında kesin kararını vereceğini ve gereken işlemleri yapacağını söyledi.

Soruşturma süresi boyunca konu personelin vatandaşlarla muhatap olmaması açısından başka bir servise alındığını kaydeden Üretici” böylesi bir olay yaşandıktan sonra vatandaşlarımız  açısından önlem almamız kaçınılmazdı” dedi.

Üretici; hastane içinde Ahmet Soyal’a saldıran E.A. hakkında disiplin cezası verebilecek tek makamın Sağlık Bakanlığı olduğunu kaydetti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.