1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİ YURDUNDAN SOKAKLARA...
ÖĞRENCİ YURDUNDAN SOKAKLARA...

ÖĞRENCİ YURDUNDAN SOKAKLARA...

Hamitköy’de faaliyet gösteren bir öğrenci yurdu;

A+A-

 

Lefkoşa Hamitköy’de faaliyet gösteren İnci Öğrenci Yurdu’nun evsel atık sularının taşması çevreyi kokudan durulmaz hale getirdi. Bahçeye verilen atık sular taşmaya başladı ve çevrede bulunan vatandaşlar, “5 yıldır bu sorunla yaşıyoruz kimse ilgilenmiyor” dedi.

5 yıldır bu sorunu yaşıyoruz

Öğrenci yurdunun bitişiğinde oturan Durmuş Gündoğdu, “Bu sorun başlayalı 5 yıl oldu, aktarmadığımız daire kalmadı ancak bu ülkede söz sahibi olanlar bize bu rezilliği yaşatıyor” diye isyan etti.

Çalmadığımız kapı kalmadı

Konu ile igili konuşan Hüseyin Gündoğdu şunları söyledi:

“Ben doğdum doğalı buradayım. Kendi evimiz. Ancak bu şartlarda burada yaşamak olası değil. Kokudan nefes dahi alamazsınız, kaldı ki bu lağım suları sivrisinek ve diğer bakterileri üretir. Sağlığımız tehlikede ama kimsenin umurunda değil. Çalmadığımız kapı kalmadı, her defasında yurt sahibi gelen yetkililere söz veriyor, ‘düzelteceğim’ diyor ama değişen bir şey yok. Ne yapacağımıza şaşırdık, bu ülkeyi yönetmeye soyunanlar vatandaşı ile böyle mi ilgileniyorlar, anlaşıldı her şey oy verene kadar.”

Yurt odaları dolu

Aynı bölgede yaşayan ve bu sorundan etkilenen Hüseyin Bıyıklı da, bu çağda böyle bir yaşanması ve böyle bir olaya göz yumulmasına isyan etti:

“Bu öğrenci yurdu buraya yapıldığından beri bu sorun devam ediyor. Doğru dürüst bir sistem kurmadı, burada 27 oda var ikisi hariç 25 oda da öğrenci var, yani yurt dolu. 25 odada ikişer kişiden 50 kişi kalıyor burada ve her gün su kullanılıyor, tuvalet atıkları boca ediliyor. Bahçede yeri var, yeni bir kuyu kazsın ve bu sorunu bitirsin.

Sayın Harmancı da konuyu biliyor

Belediyeden çevre sorumluları geçen hafta geldiler ancak yurt sahibi, ‘yetkililere tamam bu işi çözüyoruz merak etmeyin’ demesine rağmen yine aynı pislik etrafa taşıyor. Benim aklıma istemesem de başka şeyler geliyor ve artık bu yurdu belediyede kayıranlar var diye düşünüyorum. Bu konuyu başkan Mehmet Harmancı’ya da bildirdim, o da konuyu biliyor. Biz belediyeye hükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlar olarak ne yazık ki karşılığını alamıyoruz.”

Yeni bir kuyu kazılacak

Konu hakkında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile yaptığımız telefon görüşmesinde Harmancı konuyu takip ettiklerini, amaçlarının fosseptik kuyuları ile sorunu çözmek değil kanalizasyon sorununu toptan çözmek olduğunu söyledi. Harmancı, “Tabi ki bu da zaman istiyor ama halledeceğiz. Bu yurdu defalarca uyardık, bizim de yetkilerimiz bir yere kadar olmasına rağmen galiba yurdun bahçesine bir kuyu kazacağız ve faturasını kendilerine ileteceğiz, başka şansımız kalmadı. Tekrar konuyla ilgileneceğim.” dedi.

KIB-TEK göreve

İnci Öğrenci Yurdu’nun elektrik direğinden aldığı ana akım kablosunun da kurallara aykırı olarak yapıldığı ve bunu denetleyerek izin veren KIB-TEK’in de görevini tam olarak yapmadığı kablonun açıkta olmasıyla görüldü. Direkten toprağa inen plastik kablonun dışarıda olmasıyla her an tehlikeli bir durumun yaşanacağını söyleyen çevredeki vatandaşlar KIB-TEK’i göreve çağırdı. İnci Öğrenci Yurdu sahibi Cemal Arifoğlu ile görüşmek için yurda geldiğimizde kendisinin orada olmadığını öğrendik. Telefonuna da ulaşamadığımız konu ile ilgili Arifoğlu’ndan görüş alamadık.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.