1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLER ARASINDA YAŞANAN GERGİNLİK
ÖĞRENCİLER ARASINDA YAŞANAN GERGİNLİK

ÖĞRENCİLER ARASINDA YAŞANAN GERGİNLİK

Bize yakışan;

A+A-

“HERKESİ VE HER KESİMİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gençlik Örgütü, geçtiğimiz günlerde, bir üniversitede yaşanan gerginlikle ilgili, açıklama yaparak, “Ülkücü ve Kürt fikir çatışmalarını bazı merciler ve siyasi partiler birleştirici ve sakinleştirici telkinlerde bulunmak yerine ideolojik körükleme yaparak kaos yaratmayı kendilerine marifet saymışlardır. Bu tarzı benimseyen siyasi kuruluşları kesinlikle kınıyoruz” ifadesini kullandı.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamada, “DP Ulusal Güçler Gençlik Örgütü olarak fikirler elbette ki tartışılacak ve demokratik ortamlara zarar vermeden doğrular saptanacaktır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte kendi içimizdeki demokratik duruşa zarar vermemeyi öneriyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkücü ve Kürt fikir kurumları gibi birçok farklı görüşte kuruluşlar vardır, toplumumuzun huzuru ve dış siyasetimizdeki dengeleri korumak DP Ulusal Güçler Gençlik Örgütü olarak bizim asli görevimizdir. Ülkü ocaklarını terör örgütü olarak nitelendirmek tarihi bir yanılgıdır ve bu tür görüşlere destek verenler ve savunanlara kesinlikle karşıyız. Herkesi ve her kesimi sağduyuyla hareket etmeye davet ediyoruz”

“Globalleşen dünyamızda yeni dünya düzenine uyan politikalar sergilemek ve bütünleştirici tavır takınmak bize yakışandır” denilen açıklamada, üniversitelerin, ilim ve irfan yuvası, gençlerin geleceği, birlik ve beraberliğin teminatı olduğu ifade edildi

Açıklamada, “Bu birlik ve beraberliği bozacak kutuplaşmalara vesile olacak her türlü harekete karşıyız” denildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.