1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLER EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
ÖĞRENCİLER EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

ÖĞRENCİLER EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

Öğretmen Akademisi (AÖA) ve yurtdışında eğitim gören öğrencilerden bir grup, bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak, bursların uzun süredir yatırılmamasını protesto etti.

A+A-

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) ve yurtdışında eğitim gören öğrencilerden bir grup, bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaparak, bursların uzun süredir yatırılmamasını protesto etti.

Lefkoşa 10. Yıl (Kuğulu) Park’ta toplanan ve buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyen öğrenciler, “Burs hakkımız” sloganları atarak, üzerinde  “Hesap sormaya geldik” ve “Burs sadaka değil haktır” yazan pankart ve dövizler taşıdı. 

Öğrencilere, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne milletvekili Zeki Çeler ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Gençlik de destek verdi.

Eylem sırasında öğrencilerin yanına Talim Terbiye Dairesi Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte inen Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz’ın, “Burslarla ilgili işlemler sürüyor, bugün yatırılmaya başlandı” açıklamasına rağmen öğrenciler eleştirilerini sürdürerek, bakanlık yetkililerinin sürekli aynı yöntemle kendilerini oyaladığını savundu.

Bakanlık yetkililerine, bu sözleri öğrencilere söylerken nasıl göründüklerini görmeleri için sembolik ayna gösteren öğrenciler, “Burslar yatırılıyor” sözlerini çok kez duyduklarını ancak yatırılmadığını ileri sürdü.

Kavaz, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun saat 14.00’te öğrencilerin oluşturacağı temsili heyet ile TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’i istemesi halinde kabul edip görüşeceğini de söyledi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Nehir Özkızan, bugün ülkenin dört bir yanından toplanan öğrencilerin hem taleplerini iletmek hem de hakları olan bursları alabilmek adına mücadele etmek zorunda kaldığını belirterek, AÖA ve yurtdışında eğitim gören öğrenciler olarak bugün burada seslerini, sorunlarını ve mücadelelerini birleştirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Özkızan, ekonomik sorunların arttığını, dövizdeki artışın okul borçlarını korkutucu noktalara yükselttiğine işaret ederek, demokratik, bilimsel ve parasız eğitim yerine ülkede paralı eğitim ve müşteri gözüyle bakılan öğrenciler bulunduğunu ifade etti.

Hükümetin de öğrencilerin ve gençlerin sorunlarına kayıtsız olduğunu, “bütçede para yok” diyerek bir şey yapmadığını öne süren Özkızan, hükümeti eleştirdi ve öğrenciler ile ailelerinin, gittikçe ağırlaşan okul harçları altında ezilmeye devam ettiğini, bu yüzden düzensiz yatırılan veya hiç yatırılmayan bursların düzenli yatırılmasını talep etti.

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler de, siyasi partilerin gençleri bir tek “holigan” gibi kullanacağı zaman düşündüğünü, iş gençlere hizmete gelince “bütçede para yok” dendiğini ileri sürerek, hükümetten gençlere dada çok önem vermesini istedi.

Çeler, TDP ve bireysel olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını belirterek, gençlere sahip çıkılmasını istedi.

BKP Gençlik de, öğrencilerin yanında olduğunu ifade ederek, hükümete, bursların ödenmesi ve öğrencilerin hakkının verilmesini talep etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.