1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLER EYLEMDE!
ÖĞRENCİLER EYLEMDE!

ÖĞRENCİLER EYLEMDE!

Kürk kökenli LAÜ öğrencileri;

A+A-


 

Kürk kökenli LAÜ öğrencileri, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarındaki topraklarda F 16 savaş uçaklarının yaptığı bombardıman sonucunda 34 Kürt kökenli insanın hayatını kaybetmesinden dolayı LAÜ ana giriş kapısı önünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlediler.

LAÜ’de Türkiye’deki olaylar protesto edildi

Toplanan bir grup öğrenci, ilk önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra öğrenciler adına bir öğrenci bildiri okudu. Bildirinin okunmasından sonra eyleme katılanlar LAÜ ana giriş kapısından Gemikonağı İtfaiye Şubesi önündeki ana yola kadar Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yürüdüler ve orada dağıldılar.

Öğrenciler, saat 15.00’de daha önceden duyurdukları gibi eylem için saat 14.00’den itibaren okulun ana giriş kapısı önünde toplandılar. Daha sonra öğrenciler okul içerisinde yapacakları eylemi okul ana giriş kapısı önünde 1 dakikaklık saygı duruşu ve bildiri okuyarak başladılar. Bildiri okunmasından sonra öğrenciler Türkçe ve Kürtçe sloganlar attılar.

Eylemden önce, Güzelyurt Polis Müdürlüğü ekipleri, Çevik Kuvvet Birliği eylem yerinde ve bölgesinde sıkı güvenlik önlemleri aldılar. İtfaiye Müdürlüğü araç ve personeli de hazır bekletildi.

Eylem başladığı gibi olaysız sona erdi.

Havadis

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.