1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "ÖĞRENCİLER SEÇİMLERE KURBAN EDİLİYOR!"
"ÖĞRENCİLER SEÇİMLERE KURBAN EDİLİYOR!"

"ÖĞRENCİLER SEÇİMLERE KURBAN EDİLİYOR!"

“1 ay öğretmenler okula gitmiyor”

A+A-

Genel seçimler dolayısı ile aday olan 22 öğretmenin okula gitmeyerek derslerin boş geçmesine ve öğrencilerin eğitimden geri kalmasına çare bulunamıyor. Eğitim Bakanlığında konuyla ilgilenecek muhatap yokken sendikalar boşalan yerlere geçici öğretmen istiyor.

Eniz ORAKCIOĞLU

Çeşitli partilerden vekil adayı olan 22 öğretmenin okullarına gitmemesi çeşitli okullarda derslerin boş geçmesine ve öğrencilerin eğitimden geri kalmasına sebep oluyor. 

Adaylık şartlarına uyan her vatandaşın hakkı olsa dahi, sendikalar boşalan öğretmenlerin derslerine geçici öğretmenlerin atanması konusunda ısrarcı. Öte yandan sendikalar konunun ciddi bir sorun olduğunu fakat Eğitim Bakanlığında sorunu çözecek hiçbir yetkilinin olmadığını da dile getiriyor.

 

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “1 ay öğretmenler okula gitmiyor”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, aday olmanın bir ülkede vatandaşların en doğal hakkı olduğunu söyleyerek, “Eğer bir suçu yoksa ve aday olmanın şartlarını yerine getirmek suretiyle tüm vatandaşlar aday olabilir, buna öğretmenlerde dahildir. 

Burada en büyük sıkıntı ise aday olan öğretmenlerin en az bir ay boyunca okula gitmemesi ve derslere girmemesidir. Bu noktada da o öğretmenlerin sınıfındaki öğrencilerin eğitimlerini kimin yürüteceği de büyük bir sorun olmaktadır” dedi.

 

“Soruna muhatap bulamıyoruz”

Boşalan bu öğretmenlerin yerine geçici öğretmenlerin verilmesi gerektiğini vurgulayan Elcil, “Bu noktada da maalesef konuyla ilgilenecek Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bakanı yoktur. Eğitim Bakanı Müsteşarı adaydır, Bakanlık müdürü yurtdışındadır, kısacası konuya çare bulacak muhatap dahi bulunamamaktadır” diye konuştu.

 

“Öğrenciler eğitimden geri kalıyor”

Elcil, sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir ay boyunca öğretmenlerin yokluğu ile boşalan mevkilere geçicilerin atanmaması, öğrencilerin derslerinden geri kalmasına sebep olmakta ve öğrenciler idareten okula gitmektedir. Öğretmenleri olmayan sınıflara başka öğretmenler girip öğrencileri idare etmeye çalışmakta, ama bu kabul edilebilecek bir durum değildir. Resmen göz göre göre çocukların eğitim hakkı çalınmaktadır.”

 

“Denktaş’ı arayacağım”

Muhatap bulunamadığından dolayı Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı arayarak çözüm bulmasını isteyeceklerini belirten Elcil, “Bu ülke ve eğitim adına büyük bir sorundur. Biran önce çözüm bulunması da şarttır” şeklinde konuştu.

 

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem;

“Eğitim ve sağlık seçim yasağı dışında tutulmalıdır”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, boşalan öğretmen kadrolarına geçici öğretmenlerin atanmamasını acizlik olarak değerlendirdiğini söyleyerek, “Bakanlıkta bu konu ile ilgili defalarca görüşme talep etmemize rağmen muhatap bulamıyoruz. 

Bu noktada geçici öğretmen alınamayacağı seçim yasaklarına girildiği iddia edilmektedir, ama eğitim ve sağlık seçim yasağı kapsamında olmamalıdır. 

Dolayısıyla seçim dolayısıyla boşalan eğitim kadrolarına öğretmen alınması ve aday olan öğretmenler yerine öğretmen verilmesi çok önemli bir konudur” dedi.

 

“Okullar kaderine terk edilmiştir”

Okulların kendi kaderine terk edilmiş durumda olduğunun altını çizen Eylem, “Boş geçecek bu derslerle hem öğrenciler eğitimden geri kalacaktır, hem de okulda olan öğretmenlere daha fazla yük bindirilecektir. 

Çünkü okul idareleri de bu noktada çaresiz kalmaktadır. 

Dolayısıyla buna bir çözüm üretilmelidir. Ne yazık ki hiç kimsenin eğitimle ilgili zaten bir kaygısı yoktu, bu dönemde de yoktur, tamamen tüm hayatımız seçime endekslenmiş durumda ve okullar da kaderine terk edilmiştir” diye konuştu.

 

“Muhatap bulamıyoruz”

Derslerin boş geçtiğini ve kimsenin umurunda olmadığını belirten Eylem, “Acil bir çözüm bulunması gerekirken, Eğitim Bakanlığında bu konuya muhatap dahi bulamamaktayız. Müsteşar, daire müdürü yoktur. Kısacası konuşup talep edeceğimiz bir merci ve makam dahi yoktur” şeklinde konuştu.

 

“Eylem Kapıda”

Çok yakında bu konu ve eğitimdeki diğer sorunlarla ilgili büyük bir eylem hazırlığı içinde olduklarını vurgulayan Eylem, “Hak ve Özgürlüklere olan saldırılar, toplumsal dönüşüm çalışmalarını da dile getireceğimiz bir eylem kapıdadır. Bunun yanında Milletvekili adaylıklarından dolayı boşalan öğretmenlikler içinde hala daha ve ısrarla bakanlıkla görüşmeye çalışmaktayız” dedi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.