1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YANLIŞ ALGILANDI”
“ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YANLIŞ ALGILANDI”

“ÖĞRENCİLER TARAFINDAN YANLIŞ ALGILANDI”

Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nin okul bahçesindeki bir köpeğin belediye tarafından uyuşturulması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

A+A-
Lefkoşa Atatürk Meslek Lisesi’nin bahçesinde bir köpeğin uyuşturulması öğrencilerden büyük tepki aldı. 

Konuyla ilgili olarak  şikâyette bulunan bir öğrenci şunları söyledi:

 “Okul bahçesinde öğrencilerin teneffüs saatinde; kendi okulumuzda beslediğimiz, aşıları tam yapılmış, kısırlaştırılmış, uysal, ısırma eğilimi gibi bir davranışı asla olmayan, hatta insanlardan korkup kaçan yavru köpekleri "SÖZDE" sadece uyuşturup (bizlere iğnenin içeriği hakkında bilgi verilmemiş, barınağa götürülmek adına elle tutulabilen bir köpeği uyuşturduklarını söylemiştir.) Tüm müdahalelere rağmen bizi köpeğin yanına yaklaştırmayan ‘Hayvansever Lefkoşa Belediyesi’ köpeği yerlerde süründürecek, savunmasız ve uyuşturmak adına savurduğu iğneyle köpeğin ayağının topallamasına neden olmuş ve uyuşturucunun etkisiyle köpek şoka girdi, sarhoş bir halle dolandı, ağzından salyalar akıp bayılmasına sebebiyet vermiştir. Tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin gözyaşlarına rağmen okul müdürümüz Aktan Erdoğa tüm çırpınışlara rağmen ağzını açıp "Çocukların psikolojik olarak etkilendiklerini, o köpekleri bizim kendimizin beslediğini, alıp götürmemelerini" dile getirmemiştir. Bu olayın bunca öğrencinin önünde yapılması ne kadar doğru olabilir? Düşünceleri "iyimserlik" adına köpeği ve öğrencileri o hale sokmaları ne kadar doğru? 

“Bu mu ülkenin adaleti”

El ile tutulabilen bir savunmasız hayvanı uyuşturucu iğneyle vurarak perişan etmesi ne kadar adaletli? Bu mu ülkenin adaleti, bu mu ülkenin anlayışı? Bir gram olsun içleri burkulmadı mı o olay karşısında? Peki onların olmadıysa, buna karşı gelmek isteyen öğrencilere neden engel olup uzaklaştırdılar? Peki o yavruyu alıp barınağa götürdüklerini diyelim, o köpek Lefkoşa barınağında ne kadar süre yaşamına devam edebilecek? Yeterli alanları veya bakabilme güçleri var mıdır da bizim baktığımız hayvanları alıp götürüyorlar? Barınaklardaki hayvanlar ölürken, bir canı alıp ölüme terk etmek mi onların adaleti ve adamlığı? İlgili makamların bu konuyla ilgilenmeler yapıp, hayvanların ölümlerine bile bile göz yummalarını istemiyoruz..”
Erdoğa: “Böyle bir durum yaşanmadı”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Atatürk Meslek Lisesi Müdürü Aktan Erdoğa ise böyle bir olayın yaşanmadığını ve öğrencilerin yaşanan durumu yanlış algıladığını kaydetti. Erdoğa, “Köpek zaten sahipsiz ve topaldı. İçişleri bakanlığından şikâyet gitmiş. Bu nedenle belediye elemanları geldi. Hataları teneffüs saatinde uyuşturma işlemini yapmış olmalarıydı. Çocukların önlerinde bu olay olunca yanlış algılandı. Lefkoşa Türk Belediyesi’ne şikâyetimi yaptım, fakat onlar yanlış zamanlama yaptı” şeklinde konuştu.

“1 tanesi sahipsiz olduğu için belediye ona müdahale etti”

Sahipsiz köpek olduğu için okulun bahçesini pislettiğini belirten Erdoğa, “Çocuklar ve öğretmenler yemek veriyorlardı. Okulda 3 tane vardır. 2 tanesi çipli ve aşılı köpektir. 1 tanesi sahipsiz olduğu için belediye ona müdahale etti. İğne yaptı ve uyuşma sırasında tam teneffüs sırasında çocuklar bunu görünce yanlış anladı. Çok duyarlı çocuklarımız vardır. Hatta sosyal medyada beni bile eleştirdiler. Köpek uyuşturuldu ve götürüldü onun dışında bir işlem yapılmadı” dedi.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.