1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERDEN ‘ÖĞRETMEN’ ÇAĞRISI
ÖĞRENCİLERDEN ‘ÖĞRETMEN’ ÇAĞRISI

ÖĞRENCİLERDEN ‘ÖĞRETMEN’ ÇAĞRISI

9 Eylül İlkokulu’nda bir sınıf bir de İngilizce öğretmeni halen eksik...

A+A-

9 Eylül İlkokulu ‘öğretmen’ bekliyor… Görevlendirme amaçlı yurt dışına gönderilen 2 öğretmen yerine halen öğretmen ataması yapılmadı. Sene başından beri okuldan ayrılacağı belli olan öğretmenler yerine iki yeni öğretmen atanmaması tepkiye neden oldu. Bir sınıf öğretmeni ve okulun İngilizce öğretmenin okuldan ayrılması nedeniyle 2D sınıfı ile diğer sınıflarda İngilizce dersi alan birçok öğrenci öğretmensiz kaldı…

Öğretmenlerin bugün gönderilmesi bekleniyor
9 Eylül İlkokulu Müdürü Nidai Mesutoğlu da konuyla ilgili Eğitim Bakanlığıyla görüştüğünü, Çarşamba günü (bugün) okula öğretmen gönderileceğinin kendisine aktarıldığını belirtti.

“Problemin sorumlusu kimse o çözmeli” diyen veliler, çocuklarının eğitimlerinden geri kalmasını istemediklerini dolayısıyla biran evvel öğretmen eksikliğinin giderilmesini istedi.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü Rauf Ataöv’ün toplantıda olması nedeniyle konuyla ilgili bilgi alınamadı. 

Mesutoğlu: “Öğretmenler çoktan görevlendirilmeliydi”
9 Eylül İlkokulu Müdürü Nidai Mesutoğlu, görevlendirme amaçlı yurt dışına gönderileceği belirlenen iki öğretmen yerine Ağustos ayında atama yapılmamasından yakındı.

Mesutoğlu,  geçmiş yıllarda bu gibi eksiklerde öğretmenlerin önceden gönderildiğini, evrak işlemlerinin daha sonra tamamlandığını ancak şimdi bu uygulamanın yapılmadığını belirtti.

Okuldaki öğretmen eksiği konusunda Maliye Bakanlığı’na yetki verildiğini ancak görevlendirme yapılmadığını söyleyen Mesutoğlu, yurt dışına giden iki öğretmenin vize işlemlerinin uzaması nedeniyle Bayram öncesine kadar derslerini verdiğini de ifade etti.

“Çarşamba gönderileceği söylendi”
Bayram sonrası iki öğretmenin okuldan ayrılmasıyla 2D sınıfının sınıf öğretmenleri ile bazı sınıfların da İngilizce derslerinden mahrum kaldığını aktardı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.