1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERE MAHKEME ŞOKU!
ÖĞRENCİLERE MAHKEME ŞOKU!

ÖĞRENCİLERE MAHKEME ŞOKU!

Öğrencilere mahkeme şoku!

A+A-

 

Öğrenci yurdu olarak kullanılan Sky Venüs Otel’de mahkeme kararı ile kapı dışarı edilmek istenen öğrenciler ayaklandı…

KKTC’ye okumak için gelen ve öğrenci yurdu olarak kullanılan Sky Venüs Otel’e yerleştirilen 100’ü aşkın yabancı uyruklu öğrenci mahkeme kararı ile kapı dışarı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 2010 yılında Turgut Çavlan’dan Sky Venüs Oteli kiralayarak öğrenci yurduna çeviren Hüseyin Disko, 2014 yılına kadar Turgut Çavlan’a kira ödemedi. Turgut Çavlan ise Hüseyin Disko aleyhine hukuk davası açarak yaklaşık 3 buçuk sene süren davayı kazandı. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan dava sonucunda mahkeme Sky Venüs Otel’in tahliye edilip eşyaların icrasına emir verdi. KKTC’ye okumak için gelen ve Sky Venüs Otelde kalmak için 1 senelik veya 6 aylık olarak 3 bin dolardan 8 bin dolara kadar ödeme yapan 100’ü aşkın öğrenciye ise kaldıkları odaları 24 saat içinde boşaltmaları için mahkeme kağıdı gönderildi. Davayı kaybeden kiracı Hüseyin Disko’nun ise yurt dışına çıktığı öğrenildi.

Öğrenciler rektörden yardım istedi…
Kaldıkları odaları 24 saat içinde boşaltmaları istenen öğrenciler önceki akşam DAÜ Rektörlük binası önünde toplandı. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler içinde bulundukları durumu yetkililerle görüştü ve yardım talebi için imza topladı.

Otel tahliye edilemedi…
Venüs Sky Otel’i tahliye etmek ve icra işlemleri başlatmak için dün sabah otele giden İcra memurları, mal sahibi Turgut Çavlan ile kiracı Hüseyin Disko’nun anlaşılan saatte hazır bulunmadıkları gerekçesiyle oteli tahliye edemedi. Tahliye ve icra işlemlerinin Pazartesi sabahı yapılacağı belirtildi. Otelin tahliyesinin ise ancak Turgut Çavlan’ın davayı geri çekmesiyle birlikte durdurulabileceği öğrenildi.

Öğrenciler öfkeli…
Mahkeme emri ile kapı dışarı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler mağdur olduklarını belirterek öfkelerini dile getirdi. Kaldıkları odaya ve süresine göre 3 bin dolar ile 8 bin dolar arasında peşin para ödediklerini söyleyen öğrenciler, anlaşmada yer alan sıcak su, internet gibi hizmetlerin kendilerine verilmediğini, elektrik, tüp gaz ve su gibi ihtiyaçlar için de kendilerinden iki kat fazla para alındığını söyledi.

Özkaya: “Öğrencilerimize yer vermekle yükümlüyüz…”
Öğrencilere destek vermek için Sky Venüs Otel’e gelen DAÜ Genel Sekreteri Gürol Özkaya, ortada bir mahkeme kararı olduğunu ve mal sahibi Turgut Çavlan’ın elinde icra yetkisinin bulunduğunu belirtti. Mal sahibi Çavlan’ın öğrencilere bir şey olmasını istemediğini ifade eden Özkaya, icra memurlarının da görevini yapmak istediğini dile getirdi. Özkaya, DAÜ olarak bu krizin başladığı günden itibaren gerek DAÜ içindeki yurtlarda gerekse DAÜ dışındaki özel yurtlarda çalışma başlattıklarını ancak DAÜ içindeki yurtlarda yer olmadığını belirterek, özel yurtlar ile görüşmeye başladıklarını söyledi. Özkaya “Dava geri çekilmezse öğrenciler mağdur olacak. DAÜ olarak biz öğrencilerimize yer vermekle yükümlüyüz ve öğrencilerimize yer vereceğiz” şeklinde konuştu.

ÇAVLAN: “BEN DE HAKLIYIM, ÖĞRENCİLER DE HAKLI…”
İcra memurlarının otelden ayrılmasının ardından otele gelen mal sahibi Turgut Çavlan, 2010 yılında Sky Venüs Otel’i Hüseyin Disko’ya kiraladığını ve 2011 yılında kirasını alamadığı için uzun görüşmeler sonucunda Disko’yu mahkemeye vermek zorunda kaldığını anlattı. 2014 yılı Şubat ayında tahliye duruşmasının bittiğini ve 8 ay sonra da kararın okunduğunu belirten Çavlan, otelin tahliyesine emir verdiğini ifade etti. Çavlan, Disko’nun sahte sözleşme hazırladığını ve imzasını taklit ederek evrak sahteleyip mahkemeye sunduğunu ve bu yüzden duruşmanın uzadığını belirtti. Çavlan, Hüseyin Disko’nun tahliye kararı tarihine kadar borcunun çoğaldığını belirterek otelde Disko’ya ait 103 bin 400 TL’lik taşınır mal olduğunu söyledi. İcra memurlarının oteli tahliye etmek ve Disko’ya ait eşyaları haciz etmek için geldiğini anımsatan Çavlan, eşyalardan elde edilecek para ile borcunun kapanmayacağını dile getirdi. Çavlan, öğrencileri ilk günden beri rahatsız etmek ve yerinden etmek istemediğini dile getirerek, “Benim düşündüğüm çözüm ve amacım; öğrencileri ön bloka aktarıp bu dönemi hafif hasarla atlatmaktır” dedi.

Detay

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.