1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışma sonucu;

A+A-

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim Vodafone işbirliğinde 6.’sı düzenlenen “Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değer”  konulu ortaokul ve liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst tarafından bakanlıkta düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışma sonucunda ortaokullardan birinciliğe  “En Büyük Eser” adlı kompozisyonu ile Yakın Doğu Kolejinden Ada Özkul layık görülürken, ikinciliğe Esentepe Ortaokulundan Sena Kaplan, üçüncülüğe ise The English School of Kyrenia’dan İlhan Yeniada layık görüldü.

Liselerde ise Türk Maarif Kolejinden Sude Doğan “Sen Bir Sanatsın” adlı kompozisyonu ile birinciliği, Güzelyurt Meslek Lisesi’nden Ertuğrul Eltutan ikinciliği, The English School of Kyrenia’dan Darem Kadiroğulları ile Bülent Ecevit Anadolu Lisesinden Aral Özgener üçüncülüğü elde etti.

TANPINAR

KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, 5 yıldır Bakanlıkla birlikte yarışmayı düzenlediklerini kaydederek, projede geçtiğimiz 5 yıl içerisinde, çeşitli başlıklar altında yarışmanın yapıldığını anlattı.

Geçtiğimiz 5 yıl boyunca dereceye girenlerin kompozisyonlarını bakanlıkla birlikte kitap haline sokarak okullara dağıttıklarını kaydeden Tanpınar, amaçlarının önümüzdeki 5 yıl içersinde de eserleri yine kitap halinde toplayıp kalıcılığını sağlamak ve motive edici etki yaratmak olduğunu söyledi.

Çok sayıda eserin yarışmaya katıldığını belirten Tanpınar, Telsim ailesi olarak çabalarının boşa çıkmadığını görmekten ve bu tablo içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Tanpınar çalışmalarda emeği olan herkese ve katılan öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okulların müdürlerine teşekkür etti.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, Telsim ile 5 yıl önce birlikte başlattıklarını belirttiği yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Telsim’in birçok projeye destek verdiğini belirterek, teşekkür eden Dürüst, Telsim’in bu adımının tüm ekonomik kuruluşlara örnek teşkil etmesini diledi.

Bu tür organizasyonların imkân buldukça daha bilimsel ve daha dolu dolu hale gelmesini temenni ettiğini kaydeden Dürüst, bu konuların Atatürk ile ilgili olmasının ve ödül töreninin de 10 Kasım ertesine denk gelmesinin önemine işaret etti.

Bakan Dürüst’ün konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.