1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERE SORULDU
ÖĞRENCİLERE SORULDU

ÖĞRENCİLERE SORULDU

Özel ders başına verilen ücret ise 70-80 TL...

A+A-

Dershane öğrencilerine, “neden dershaneye ihtiyaç duyuyorsunuz” sorusu yöneltildi. Okul müfredatı ve derslerin yeterli olduğunu ifade eden öğrenciler, verilen derslerin pekiştirilmesi ve örnek test çözümü gibi konularda ise yeterli zaman olmayışını, dershane ve özel derslere gitme sebebi olarak ortaya koydu.

Lise öğrencileri, üniversitelere hazırlık sürecinde, dershane ve özel ders gibi takviyeler almak zorunda kalıyor. Bir öğrencinin yıllık dershane ücreti ortalama 8 bin TL iken; özel ders başına verilen ücret ise 70-80 TL arasında oluyor. Bu da haftada iki derse giden bir öğrenci için yine yıllık, 8 bin TL civarında bir rakam doğuruyor.

Dershaneye gitme ihtiyacını neden duyduklarını sorduğumuz öğrenciler, okulda verilen derslerin, pekiştirilmesi ve örnek çözümleri konusunda, yeterli zamanın olmadığından yakınıyor. Okul derslerinin yetersiz olmadığını ifade eden öğrenciler, özellikle üniversiteye hazırlık sürecinde, bu dersler ile ilgili test ve örnek çözümlerine, yeterli zamanın ayrılmadığını ve bu açığı, dershane ile özel derslerle kapatmak zorunda kaldıklarını açıklıyor.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.