1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “YERLİ ÜRETİM SEMİNERİ” YAPILDI
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “YERLİ ÜRETİM SEMİNERİ” YAPILDI

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK “YERLİ ÜRETİM SEMİNERİ” YAPILDI

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim Vodafone işbirliğiyle mesleki teknik okul grafik tasarım öğrencilerine yönelik “Yerli Üretim Semineri” yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), Milli Eğitim Bakanlığı ve Telsim Vodafone işbirliğiyle mesleki teknik okul grafik tasarım öğrencilerine yönelik “Yerli Üretim Semineri” yapıldı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yer alan seminerde, yerli sanayinin tanıtımının yapıldığı ve “Kuzey Kıbrıs Ürünleri” temalı afiş ve slogan yarışması düzenleneceği bilgisi de verildi.

ÇIRALI

KTSO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Çıralı, yerli sanayinin ülke ekonomisi için önemini vurguladı ve seminerin amacını anlattı. Çıralı, “Amacımız, yerli ürünleri halka daha iyi tanıtmaktır” dedi. 

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da kaliteli işgücü yetiştiren mesleki teknik okulların desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Tanpınar, yerel ürünleri sahiplenerek yerel üreticiyi desteklemek ve ulusal değerlere sahip çıkılan girişimlerin desteklenmesinden yana olduklarını dile getirdi.

ARABACIOĞLU
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, seminere Lefke, Gazimağusa ve Lefkoşa’dan 3 okulun davet edildiğini ancak Lefkoşa’dan katılım olmamasından üzüntü duyduğunu belirtti.

Arabacıoğlu, eğitimin yalnızca sanayide değil her yerde olduğunu vurgulayarak, “Karanlık diye bir yer yoktur. Karanlık ışığın girmediği yerdir. Bu ışık da bilgidir” dedi.

Sanayinin üretim, üretimin katma değer, katma değerin de istihdam demek olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, üretimde reklam ve bilinçlendirmenin önemini vurguladı. 

Konuşmaların ardından semineri KTSO İş Geliştirme Uzmanı Leyla Mahrum verdi.

Verilen aranın ardından, Con Trading Direktörü Haluk Ruhi ve Akgöl Süt Ürünleri Direktörlerinden Halide Gürün öğrencilere üretim, ürü, tanıtım yolları ve pazarlama hakkında bilgi verdi, gelen soruları yanıtladı.

Seminerde son olarak Reklamcılar Birliği Başkanı Derya Demircioğlu, yerli sanatçılar Emre Pehlivan ve Çağrı Çerkez söz aldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.