1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ ALINACAK
ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ ALINACAK

ÖĞRENCİLERİN İFADELERİ ALINACAK

Öğrencilerin ifadeleri alınacak

A+A-

İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi’nde gözaltına alınan Arif Güngör, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca’nın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi
 
GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR… Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın, öğrencilerle ilgili gelişmeleri yakından takip ettikleri belirtildi. Öğrencilerinsağlık durumlarının iyi olduğu ancak soruşturmanın henüz tamamlanmadığı kaydedildi

Emine DAVUT YİTMEN

İstanbul’da gözaltında bulunan Kuleli Askeri Lisesi’nin Kıbrıslı Türk öğrencileri Arif Güngör, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca’nın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı’nın, GKK aracılığı ile gelişmeleri takip ettiği kaydedilirken, Dışişleri Bakanlığı’nın da durumla yakından ilgilendiği öğrenildi.

Üsküdar Çevik Kuvvet İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan öğrencilerin ifadelerinin alınmasının ardından büyük olasılıkla serbest bırakılmaları bekleniyor.

Lakadamyalı: Yasal sürecin tamamlanmasını bekliyoruz

Öğrencilerin durumu ile ilgi bilgi veren Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, öğrencilerin durumunu yakınen takip ettiklerini, henüz yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

Lakadamyalı, muavin başkonsolos ve Ankara’dan askeri ataşelikten binbaşının birlikte öğrencilerin soruşturulduğu yere gittiklerini belirterek, “Orada yetkililerle görüştüler. Sağlık durumları iyi, bir sıkıntı yok. Ancak soruşturma henüz tamamlanmadı. Bu yasal sürecin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Kaya Kıbrıs’taydı

Öte yandan, İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi’nde gözaltına alınan öğrenciler arasında olduğu açıklanan Mustafa Kaya’nın aslında bayramdan beridir Kıbrıs’ta bulunduğu öğrenildi. Resmi makamlar ilk bilgilerde Arif Güngör, Mert Kurnaz, Mehmet Can Karaca ve Mustafa Kaya’nın Üsküdar Çevik Kuvvet İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğunu paylaşmıştı.

Mustafa Kaya’nın amcası Tahsin Kaya , Mustafa’nın bayram tatilinden bu yana Kıbrıs’ta bulunduğu bilgisini verdi. Kaya, konuyla ilgili olarak Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na (GKK) bilgi vereceklerini de söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.