1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLERİN TUTUKLULUĞU UZATILDI
ÖĞRENCİLERİN TUTUKLULUĞU UZATILDI

ÖĞRENCİLERİN TUTUKLULUĞU UZATILDI

Ercan Devlet Havalimanı’nda 34 adet ecstacy hap ve yaklaşık 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ile yakalanan üç üniversite öğrencisinin tutukluluk süresi uzatıldı

A+A-

Ercan Devlet Havalimanı’nda 34 adet ecstacy hap ve yaklaşık 15 gram hintkeneviri türü uyuşturucu ile yakalanan üç üniversite öğrencisi aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor.

“Kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar Hanifi Keleş, Şerif Seymen ve Doğan Aslan Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Emine Taşkın, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Barış Duman’ı dinletti. 

 Mahkemede yeminli şahadet veren Duman, 26 Ekim 2013 tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’nda 20:45’te yaptıkları kontrolde narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesini müteakip zanlı Hanifi Keleş’in iç çamaşırına gizlenmiş 10 adet hap ve yaklaşık 5 gram hintkeneviri, zanlı Şerif Seymen’in iç çamaşırına gizlenmiş 14 adet hap ve yaklaşık 5 gram hintkeneviri ile zanlı Doğan Aslan’ın iç çamaşırına gizlenmiş 10 adet hap ve yaklaşık 5 gram hintkeneviri türü uyuşturucunun bulunarak emare olarak el konulduğunu belirtti.

Barış Duman, üç zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini söyledi. Duman ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılacağını dile getirdi.

Duman ayrıca, zanlıların KKTC’ye birçok kez giriş yaptıklarını ve soruşturulacak kişiler olduğunu belirterek, tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların tahkikat amaçlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.