1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÖĞRENCİSİNİN ÇIPLAK RESİMLERİNİ YAYINLADI!
ÖĞRENCİSİNİN ÇIPLAK RESİMLERİNİ YAYINLADI!

ÖĞRENCİSİNİN ÇIPLAK RESİMLERİNİ YAYINLADI!

Öğrencisinin çıplak fotoğraflarını paylaşan profesöre soruşturma

A+A-

Üniversitedeki kız öğrencisi E.B. ile kendisinin ayrı çekilen çırılçıplak fotoğraflarını Instagram hesabından yayınlayan Anadolu Üniversitesi'nde Prof.Dr. A.N.T. hakkında rektörlük soruşturma başlattı.

Eşinden boşanan 1 çocuk babası Prof. Dr. A.N.T., 14 Şubat’taki ’Sevgililer Günü’nden 1 gün önce kendisine ait Instagram hesabından ilişki kurduğu öğrencisi E.B..’nin çırılçıplak koltukta kitap okurken ve kahve içerken otururken, kendisinin de elinde sigarayla çırılçıplak koltukta otururken ve E.B. ile yanyana üzerinde giysilerle çekilmiş haldeki fotoğrafını paylaştı. 3’ü çıplak 4 fotoğraf yaklaşık 10 dakika paylaşıldıktan sonra kaldırıldı. Takipçileri Prof.Dr. A.N.T. ile öğrencisi E.B.’nin çırılçıplak fotoğraflarıyla karşılaşınca şoke oldu. Bazı takipçiler fotoğrafları bilgisayarlarına indirerek kaydetti.

Prof.Dr. A.N.T.’nin Instagram hesabından öğrencisiyle çıplak fotoğraflarının yayınlanması bir hafta sonra Eskişehir’deki yerel Milli İrade Gazetesi’nde
haber olarak yayınlandı. Prof.Dr. A.N.T.’nin yayından önce kendisini arayan yerel gazete muhabirine Instagram hesabının kendisine ait olduğunu belirterek "O fotoğrafları ben paylaşmadım. Kimin paylaştığını da bilmiyorum. O fotoğrafların paylaşılması gayri ahlaki bir durum" dedi.

FOTOĞRAFLAR HEMEN YAYILMIŞ

A.N.T., DHA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Fotoğraflar yayınlanmadan önce izne ayrılmıştım. Fotoğrafların nasıl paylaşıldığını bilmiyorum. 13 Şubat’ta öğleden sonra birisi beni telefonla aradı. Fotoğrafların paylaşıldığını söyledi. Ben de hemen fotoğrafları kaldırdım. Ancak bir anda yayılmış. Maalesef akacak kan damarda durmuyor. Okul yönetimi tarafından soruşturma açıldığını duydum. Ama bu konuda bana kimse bir şey söylemedi. Herhalde sonucunu söylerler. Bu olayı doğru bulmuyorum."

"MAHREMİYETİN PAYLAŞIMINI KINAMAYA DAVET EDİYORUM"

Prof.Dr. A.N.T. ile ilişkisi olduğu öne sürülen ve geçen yıl Tarih Bölümü’nden mezun olması gerekirken derslerindeki başarısızlığı nedeniyle mezun olamayan B.T.’nin çıplak fotoğraflar yayınlandıktan sonra, sosyal paylaşım sitesi facebookta 13 Şubat 2014 tarihinde, "Benim, hocaların, kim olursa olsun onun mahremiyetinin paylaşılmasını kınamaya davet ediyorum", 14 Şubat 2014 tarihinde de "’Mahremiyete müdahale ve paylaşımın insanın içini nasıl da kaldırdığının bir kez daha anlaşıldığını sanıyorum" diye yazdığı görüldü.

E.B.’nin kaldığı bir-kaç ders için zaman zaman okula gelip gittiği ancak, olaydan sonra okula gitmediği ve yakın çevresindeki arkadaşlarıyla da görüşmediği belirtildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan, basında çıkan haberleri ihbar olarak kabul ettiklerini, bu konuda gerekeni yapacaklarını belirterek Prof.Dr. A.N.T. hakkında idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.