1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİYE SAYAÇ KAZIĞI!
ÖĞRENCİYE SAYAÇ KAZIĞI!

ÖĞRENCİYE SAYAÇ KAZIĞI!

Konutlara “süzme sayaç” adı altında;

A+A-

 

Kıb-Tek’ten sayaç alınarak, kiraya verilen konutlara “süzme sayaç” adı altında takılıyor. Fahiş fiyatlardan elektrik satmanın bir yolu olan süzme sayaçlar en çok öğrencilerin canını yakıyor.

Kıb-Tek’ten tek bir sayaç alınarak, kiralık konutlara takılıp fahiş fiyatlardan elektrik satıldığı öğrenildi. Yasal olmadığı halde sayaçtan gelir elde edildiği, bu sayaçların en çok öğrenci evlerinde kullanıldığı belirtildi.

45 kuruşluk elektriği 1 liraya alıyorlar

Süzme enerji sayaçları fabrikalar, siteler, oteller, büyük iş merkezleri, yat limanları vb. gibi tüketim noktalarının dağınık olduğu ve dâhili tüketimlerin izlenmesi gereken yerlerde kullanılmak üzere dizayn edilirken, öğrenciler de bu sayaçlardan nasiplendi! Sayaç üzerinden kâr yapılması vatandaşların ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Lefke’de yaşayan öğrenciler, elektriğin kilovatı normalde 45 kuruş iken, kendilerine kartlı sistem ile 1 TL’den satıldığını ifade etti. Bu durumu “haksızlık” olarak nitelendiren öğrenciler, dertlerini anlatacak bir merci bulamamaktan yakındı.

3 bin 400 TL iken 4 bin 650 TL oldu

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelerek, üniversite eğitimlerine Kuzey Kıbrıs’ta tamamlamak isteyen öğrenciler, ulaşım ve hayat pahalılığı yanında, bir de elektrik faturalarından ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Ev kiralarının da oldukça yüksek olmasından dert yanan Lefke’de yaşayan öğrenciler, yurtlara ve evlere çok fazla zam yapılmasından yakınarak, tek kişi kalım ücreti 3 bin 400 TL iken 4 bin 650 TL olmasına tepki gösterdi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.