1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİYİ İKİ TOPLUMLU ETKİNLİK BROŞÜRÜ DAĞITTIĞI İÇİN DÖVDÜLER
ÖĞRENCİYİ İKİ TOPLUMLU ETKİNLİK BROŞÜRÜ DAĞITTIĞI İÇİN DÖVDÜLER

ÖĞRENCİYİ İKİ TOPLUMLU ETKİNLİK BROŞÜRÜ DAĞITTIĞI İÇİN DÖVDÜLER

Limasol'da Türkçe broşür dağıtan öğrenci dövülerek hastanelik edildi

A+A-

İR GRUP ÖĞRETMEN BELİRLİ ŞİDDET GRUPLARINI CESARETLENDİRİYOR

AKEL: “AŞIRI FAŞİST ŞİDDET FAALİYETLERİ ARTIK MÜNFERİT DEĞİLDİR”

Limasol Teknik Okulu’nda bir öğrenci AKEL’in gençlik kolu EDON’un yeniden yakınlaşma etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği geleneksel Trodos gezisiyle ilgili Türkçe ve Rumca yazılmış broşür dağıttığı için 6 öğrenci tarafından dövüldü.

Politis “EDON’lu Öğrenciyi İki Toplumlu Etkinlik Broşürü Dağıttığı İçin Dövdüler... Öğretmenlere De Sorumluluk Yükleniyor” başlıklı haberinde EDON mensubu 16 yaşındaki öğrencinin 6 kişi tarafından dövülmesi olayının geçen Perşembe günü cereyan ettiğini yazdı.

Gazete “öğrenci, dağıttığı broşürler Kıbrıs’ın her iki dilinde yazılmış olduğu için dövüldüğünü” belirtirken olayın polise şikayet edildiğini ancak görüşüne başvurulan polisin, böyle bir şikayette bulunulmadığı cevabını verdiğini kaydetti.

BİR GRUP ÖĞRETMEN BELİRLİ ŞİDDET GRUPLARINI CESARETLENDİRİYOR

Habere göre Kaza (Limasol) Öğrenci Koordinasyon Komitesi üyesi öğrenciler bu gazeteye, gelecekte tekrar etmemesi için bu şiddet olayının ibreti âlem olacak şekilde cezalandırılmasını, belirli bir siyasi pozisyon alan ve belirli öğrenci gruplarını şiddet davranışı göstermeye cesaretlendiren bir grup öğretmenin de aynı şekilde cezalandırılmasını istediklerini söylediler.

Öte yandan Haravgi “Arkadaşlarını Döven Faşistler (öğrenciler) Cezalandırılsın... Aşırı Faşist Şiddet Faaliyetleri Öfke Bardağını Taşırdı” başlıklı haberinde AKEL’in Perşembe günü cereyan eden dayak olayına karışan, okullardaki faşist unsurların cezalandırılmasını, devletin ilgili organları ile Adalet Bakanı’nın sorumluluklarını üstlenip cevap vermesini istediğini yazdı.

AKEL: “AŞIRI FAŞİST ŞİDDET FAALİYETLERİ ARTIK MÜNFERİT DEĞİLDİR”

Gazeteye göre AKEL Merkez Komitesi İletişim Politikası Bürosu Başkanı Valentinos Polikarpu, bu olayın, öfke bardağını taşıran son damla olduğunu, aşırı faşist şiddet faaliyetlerinin artık münferit olmadığını, devletin yetkili birimlerinin artık sorumluluklarını üstlenmesi gerektiğini belirterek “aksi halde, orman kanunlarının hakim olmasına müsaade edilirse olayların hangi noktaya kadar varabileceğini tahmin etmek zor değil” dedi.

“Bugünkü Kıbrıs’ta terör, yıkıcı görüşlerin dayatılması aracı olamaz” diyen Polikarpu Rum Adalet Bakanı’na, AKEL’in Güney Kıbrıs’ta aşırı sağ örgütlerin faaliyetleriyle ilgili şikâyetinin sonucu hakkında (araştırmanın sonuçlandırılıp sonuçlandırılmadığı ve meselenin yargıya götürülüp götürülmeyeceği) halka cevap verme çağrısında bulundu.

TÜRKÇE DE YAZILMIŞ BROŞÜR NEDENİYLE TÜRK VE HAİN NİTELEMESİ YAPILAN ÖĞRENCİ DÖVÜLEREK HASTANELİK EDİLDİ

EDON tarafından yapılan açıklamada ise 16 yaşındaki üyelerinin tenefüs saatinde dağıttığı broşürde Trodos gezisiyle ilgili bilgilerin Türkçe de yazılmış olmasının bazı “vatanseverleri” cesaretlendirdiği ve broşür dağıtan öğrenciye “Türk” ve “hain” nitelemelerinde bulunduktan sonra döverek hastanelik ettikleri vurgulandı. Açıklamada “Bu artık münferit bir olay değil. Okullarımızda böyle vukuatlar olması, devletin de pasif kalması akıl alır gibi değil” denildi.

“ÖFKEMİZ, SİZİ YAKACAK ATEŞTİR”

Aynı gazete başka bir haberinde ise Larnaka’daki Ay. Yeorgiu Lisesi duvarlarına “Ulusal Halk Cephesi” (ELAM) yanlısı aşırı faşist sloganlar yazıldığını haber verdi, ELAM için “Faşist Hrisi Avgi’nin (Altın Şafak) Kıbrıs şubesi” nitelemesinde bulundu.

Gazete okul duvarlarına yazılmış sloganları yansıtan iki de fotoğraf yayınladı. Duvarlarda “Öfkemiz, Sizi Yakacak Ateştir”, “Öğrenci Arkadaşım Ya Milliyetçilerle Ya Sistemle Birlikte Olmayı Seç. ELAM” yazıları dikkat çekti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.