1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMEN AKADEMİSİ'NE GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ
ÖĞRETMEN AKADEMİSİ'NE GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ'NE GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ

Uzunboylu: "Ülkemizdeki öğretmen yetiştiren kurumlara gereken önem verilmelidir"

A+A-
Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği Başkanı ve Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, KKTC’de öğretmen yetiştiren üniversitelerin Eğitim Fakültelerine ve Atatürk Öğretmen Akademisi’ne gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci kayıtlarının yapılmasıyla birlikte üniversitelerdeki öğrenci sayısının geçtiğimiz yıla göre artışlar gösterdiğini,  ülkenin geleceği bakımından herkesin mutluluk duyduğu bu artışın büyük bir oranda Eğitim Fakültelerinde yaşandığını  bildirdi.

Öğrenci kaynağı olarak sadece Kuzey Kıbrıs ve Türkiye kaynaklı öğrenci almanın yanında, üçüncü dünya ülkelerinden de Eğitim Fakültelerinin lisans ve lisansüstü programlarına öğrenci alımı için çalışmalar yapılması zamanının geldiğini kaydeden Uzunboylu, Eğitim Fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin etkili ve verimli “öğretmenlik uygulaması” yapabilmesi için Fakülte öğretim elemanları, İlköğretim ve Ortaöğretim okullarına ve öğretmenlerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Atatürk Öğretmen Akademisi’ne (AÖA) dün olduğu gibi bugün ve gelecektede büyük görev ve sorumluklar düştüğünü ifade eden Uzun Boylu, AÖA’nın kendisine verilen bu misyonunu devam ettirmesi ve öğretmen yetiştirdiği her iki programa da her yıl kesintisiz öğrenci alımının gerçekleştirmesinin sosyal ve akademik yönden bir zorunluluk olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.